Arş. Gör. Zeynep Abacı İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi İçin Düzenlenen Sergiye Katıldı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Zeynep Abacı Van İpekyolu Belediyesi’nin yeni açılan sanat galerisi için düzenlenen sergiye davet üzerine bir eseriyle katıldı.
Van, İpekyolu Belediyesi tarafından şehir merkezinde açılan İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi, açılışını 30 Ağustos 2021 tarihinde ulusal bir sergiyle gerçekleştirdi. Sergiye ülkemizin güzel sanatlar fakültelerinde görev yapan 51 sanatçı akademisyen katıldı.

Van’ın İpekyolu Belediyesi, kentin ilk ve tek sanat atölyesini olan İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi düzenlediği görkemli bir açılışla hizmete sundu. Temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sanattan spora, eğitimden kültürel aktivitelere kadar pek çok alanda hizmet anlayışına farklı bir bakış açısı kazandıran İpekyolu Belediyesi, kentin ilk sanat galerisi olan ‘İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi’ni coşkulu ve geniş bir katılımla hizmete açtı. Cumhuriyet Caddesi üzerinde kurulan İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi’nin açılışına Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Göktepe, belediye başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Van şehrinin bundan böyle sanatla anılacağını kaydeden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, "Atatürk’ün dediği gibi, ‘Sanatsız kalan bir toplumun, hayat damarlarından biri kopmuş demektir." Ben bu şiarla buraları inşa etmek istedim, bu şiarla çalışma arkadaşlarımızla bu projeleri ürettik."

Konuşmanın ardından İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi’nin açılış kurdelesini kesen protokol, muhteşem havai fişek gösterisini izledi. Daha sonra sanat galerisinin gezilmesi ile süren program, opera ve müzik dinletisi ile sona erdi. Öte yandan, Van’da böyle bir galerinin açılmasına sevinen sanatseverler ise İpekyolu Belediyesi'ne teşekkür etti.

Yerel basında yayınlanan haber.

RESİM