Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Arş. Gör. Zeynep Abacı ile FANZ Platformu Sanatçı Serisi Kapsamında Röportaj Gerçekleştirildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Zeynep Abacı ile röportaj gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Zeynep Abacı ile NFT ve sanat pratikleri hakkında röportaj gerçekleştirildi.

İlk olarak kendinizden biraz bahsedebilir misiniz?
Merhaba, Ben Zeynep Abacı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü mezunuyum. Şuanda yine aynı üniversitenin Temel Sanat ve Tasarım Programı’nda doktora yapıyorum. Aynı zamanda bir vakıf üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım. 

En sevdiğiniz NFT sanatçısı kimdir?
En sevdiğim demek çok zor çünkü o kadar fazla sayıda iyi sanatçı var ki bu beni bir tercih yapmak konusunda zora sokuyor. Çizgisini, renklerini, kompozisyonunu kendime yakın bulduğum sanatçılardan birkaç isim verebilirim: SOGO ARTS, Puks, Zipcy…

Yaptığınız sanat türünden bize biraz bahsedebilir misiniz?
Biraz yer yüzünde, biraz gökyüzünde, kurgu mekânların arasında ve rüyaların içinde geçen figüratif illüstrasyonlar olarak tanımlayabilirim NFT çalışmalarımı. Akademi kökenli bir ressam olarak kuvvetli bir desen anlayışı ile dijitali harmanlıyorum da diyebilirim. 

En çok nerelerden ilham alıyorsunuz? Tercih ettiğiniz belli renkler var mı?
Rüyalarımdan ve üzerinde okumalar yaptığım aynı zamanda doktora tez konum olan “false memory” kavramından ilham alıyorum. Canlı ve parlak renkler tercih ediyorum. Özellikle paletimde mor, mavi ve pembe renkler ağırlıkta.

NFT dünyasına girmeye nasıl karar verdiniz?
Karar verme aşamam biraz uzun sürdü diyebilirim. Alışık olmadığım bir suda nasıl yüzeceğime dair pek bir fikrim yoktu açıkçası ve bir süre gözlem ve araştırma yaptım. Sonra sanatçı arkadaşlarımın tavsiyesi ve davetiyesiyle “ben de buradayım” demeye karar verdim.

Peki NFT dünyasına girişiniz nasıl gerçekleşti?
Birkaç başarısız girişimden sonra kendime uygun platformları araştırırken FANZ’le yollarımız kesişti diyebilirim. FANZ’in daveti üzerine bir account oluşturdum ve eserlerimi siteye yükledim. 

Almış olmayı dilediğiniz ama kaçırdığınız bir NFT eseri var mı? Hangisi?
Henüz böyle bir girişimim olmadı fakat az önce bahsettiğim sanatçıların eserlerine sahip olmak isterim tabii. 

NFT sanatçısı olmak isteyenlere neler önerirsiniz? Hangi yolu izlemeliler?
Kesinlikle kendileri için en uygun olan platformu araştırmalarını ve denemekten korkmamalarını tavsiye edebilirim. Belki bir seri üzerinde uzmanlaşmaları ya da belirli bir alt metni ve hikâyesi olan işler üretmelerini önerebilirim. Benim kişisel zevklerim birbirini tekrar eden motiflerden çok; özgün, resimsel, bir derdi ve söyleyecek sözü olan işler üretmeleri. Ama dediğim gibi bu benim zevkim, her koleksiyonerin olmayabilir.

Röportaj: Enis Natan / FANZ Platformu
 
Arş. Gör. Zeynep Abacıyı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


Haberler

Tüm Haberler