Arş. Gör. Zeynep Abacı Film Atölyeleri Kapsamında Çekilen Tarihi Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi Belgeselinin Galasısını Değerlendirdi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ve Payas Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Payas Film Atölyesi kapsamında çekilen “Tarihi Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi Belgeseli”nin galası 8 Mayıs 2022 Pazar günü saat: 19:00’da Tarihi Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi'nde yapıldı. Galaya katılan Grafik Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Zeynep Abacı gala gecesine dair görüşlerini paylaştı.

Arş. Gör. Zeynep Abacı düşüncelerini: ‘‘Sosyal sorumluluk projesi kapsamında ‘‘Film Atölyeleri’’ tarafından gerçekleştirilen gala, Payas Belediyesi ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi arasında imzalanan protokol dahilinde ‘’Tarihi Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde gerçekeştirildi. Gala gecesi için özenle hazırlanan külliyenin tarihi dokusu geçmişi, şimdiyi ve geleceği içinde barındıran kamusal bir alan olarak tüm Hatay haklını kucaklayan bir konumda yer alıyor. Payas belediye başkanının açılış konuşmasının ardından atölyede emeği geçen Proje Danışmanı Prof. Dr. Nail Öztaş’a, Proje Yürütcüsü Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp’e, Proje Yürücüsü ve Yapımcısı Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç’e, Atölye Yürütücüsü Yönetmen/Öğr. Gör. Ahmet Bikiç’e, Basınla İlişkiler Direktörü Dr. Bilent Deyirmenci’ye, Reji ekibinden Arş. Gör. Eda Çekemci, Enes Dalgıç, Polat Bakırtaş ve Film Atölyeleri Tasarımcısı Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever’e plaketleri verildi. Atölyeye katılan öğrencilerin çektiği belgesel gösteriminin ardından Antakya Medeniyetler Korosu büyüleyici bir konser verdi. Mekanın ruhunu en güzel şekilde yansıtan koro, Türk Halk ezgilerinden sembol haline gelmiş eserleri seslendirdi. Tarihi bir atmosferde gerçekleşen gala gecesi ‘‘Film Atölyeleri’’nin akıllara kazınan başarı öykülerinden yalnızca biri olarak belleklerde yerini aldı.’’ şeklinde dile getirdi.