Arş. Gör. Okan Kırbacı Blackmagic Design Yaz Turu Atölyesi’ne Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi(İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi(GSF), Radyo Televizyon ve Sinema bölümü Araştırma Görevlisi Okan Kırbacı, Blackmagic Design ve MediaCast ortaklığıyla gerçekleştirilen Blackmagic Design Yaz Turu atölyesi etkinliğine katıldı.
29-30 Haziran tarihlerinde Dedeman Otel Gayrettepe’de gerçekleştirilen etkinlik kapsamında “Canlı Prodüksiyon Kameraları” “Dijital Film Yapımı” “DaVinci Resolve Ortak Çalışma” “ATEM Mini ile Canlı İnternet Yayını” ve “Blackmagic RAW İş Akışı” başlıkların beş farklı atölye gerçekleştirildi. Atölyelerde Blackmagic Design çalışanları ve yerel ortakları çeşitli alanlarda deneyimlerini ve güncel gelişmeleri paylaştı. Atölyelerin yanı sıra prodüksiyon alanında sektörde önemli yere sahip olan firmalar da açtıkları stantlarda yeni ürünleri kullanıcılara tanıttılar.

Etkinlikle ilgili olarak Arş. Gör. Okan Kırbacı görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“Blackmagic Design Yaz Turu Atölyesi etkinliğinin ikinci gününe katılmaktan mutluluk duydum. Etkinlik kapsamında dört atölyede yer aldım. Özellikle “Dijital Film Yapımı” ve “ATEM Mini ile Canlı İnternet Yayını” atölyelerinin kişisel olarak beni daha çok heyecanlandırdığını söyleyebilirim.

Sektördeki teknolojik ve pratikteki gelişmeleri takip etmenin önemi aşikâr. Yaklaşık bir yıldır Blackmagic kameralarla çalışıyorum/çalışıyoruz. Bu etkinlikte “Dijital Film Yapımı” atölyesi ve açılan stantlarda Blackmagic’in en yeni ürünü Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 hakkında şirket çalışanlarından bilgi edinme ve inceleme fırsatım oldu. Blackmagic yaklaşık 20 yıldır kendi içinde tutarlı ve ‘ekonomik’ adımlarla büyümeye, alternatif oluşturmaya devam eden bir şirket. Cinema Camera serisinde geçirdikleri 10 yıllık sürenin ardından Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2’de de tasarım felsefesi açısında majör bir değişiklik olmadığını gözlemledim. Temel ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirmeler yapıldığı söylenebilir ki zaten Blackmagic’in yola çıkış düşüncesi göz önünde bulundurulduğunda majör yapısal değişimler beklemek doğru olmazdı.

Yine bu etkinlikte “ATEM Mini ile Canlı İnternet Yayını” atölyesinde Blackmagic’in en güncel görüntü mikserlerinden ATEM Mini Extreme ISO Pro’yu deneyimledim. Yayıncılığın gelenekselden yavaş yavaş dijital platformlara kaydığı günümüzde internet televizyonculuğu, YouTube, Twitch, Facebook Live yayınlarında kullanmaya uygun, pratik ürünler. Bağımsız ve küçük yayıncılar için birincil opsiyon olmasalar bile büyük yayıncılar için pratik ve küçük bir reji oluşturmak için cazip fırsatlar sunuyor.

Etkinliği düzenleyen Blackmagic Design ve MediCast ekibine çok teşekkür etmek istiyorum. Dilerim bu etkinliklerin sayısı daha da artar. Ayrıca etkinlikte sektörden isimleri ve akademisyenleri görmek beni ekstra mutlu etti.”