Arş. Gör. Merve Karadaban Bitirme Projesi Final Jürisine Misafir Jüri Üyesi Olarak Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Merve Karadaban 17 Ocak 2023’de bir vakıf üniversitesinin Mimarlık Bölümü’nün Bitirme Projesi Final Jürisi’ne misafir jüri üyesi olarak katıldı.
Öğr. Gör. Pınar Geçkili Karaman tarafından yürütülen Bitirme Projesi kapsamında;

Haliç’te bir sanayi müzesi ve bir ekolojik araştırma merkezi ile Beyoğlu’nda kültür merkezi projelerine dair tasarımlar çalışılmıştır. Projelerin her birinde, mekâna öğrenciler tarafından yüklenen işlev bağlamında kentsel ve alana dair analizler hazırlanmıştır. Arş. Gör. Merve Karadaban’ın proje jürisi hakkındaki görüşleri şu şekildedir:

“Geçtiğimiz haftalarda ara jürisi gerçekleştirilen, Bitirme Projeleri 2023/2024 Güz Dönemi projelerinin yüz yüze gerçekleştirilen final sunumlarına davetli olarak katılma fırsatı buldum.  Ara jürisinde projelerin teknik özelliklerini ve konseptlerini yakından inceleme fırsatı bulduğum projelerinin sonuç ürünlerini de inceleme imkânı buldum. Jüriye katılım gösteren tüm öğrenciler, teknik çizim, master plan, plan, kesit, perspektif, aksonometrik ve detay çizimleri, kolajları vs. paftalarının son hallerini jüri üyelerine sundu. Oldukça verimli geçen tartışmalar sonucunda hem öğrenciler hem jüri üyeleri açısından zihin açıcı fikirler üzerine duruldu.

Bu projeler sonucunda meslektaş olacağım her bir öğrenciyi, emekleri için tebrik ederken, Öğr. Gör. Pınar Geçkili Karaman’a da hem bu denli keyifli çalışmalara öncülük ettiği için hem de nazik daveti için ayrıca teşekkür ederim.”