Arş. Gör. Gökçe Uzgören “Arafta Bir Beyoğlu Hafıza Buluşması”na Katıldı

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Gökçe Uzgören, 2 Nisan 2022 tarihinde TMMOB Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi’nde düzenlenen “Arafta Bir Beyoğlu Hafıza Buluşması”na katıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Gökçe Uzgören, İBB Şehir Planlama Müdürlüğü, İstanbul Planlama Ajansı, İstanbul Kent Konseyi ve TMMOB Mimarlar Odası işbirliği ile 2 Nisan 2022 tarihinde saat 14:00’da TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde düzenlenen “Arafta Bir Beyoğlu Hafıza Buluşması”na katıldı.

Arş. Gör. Gökçe Uzgören’in proje ekibinde yer aldığı TÜBİTAK 1001 Araştırma Projesi’nin yürütücüsü Prof. Dr. Asuman Türkün’ün araştırmanın sonuçlarını aktarmasıyla başlayan buluşma, akabinde Aslı Sarıoğlu’nun moderasyonunda katılımcıların görüşlerini sunduğu bir forumla devam etti. “Akademik araştırmaları, kamuoyundaki gündemleri, sivil toplum çalışmalarını ve yurttaşların ihtiyaç ve sorunlarının nedenlerini tüm açıklığıyla ortaya koymak, birlikte tartışıp, değerlendirmek ve  Beyoğlu’nun geleceğini katılımcı bir süreçle planlamak üzere” İstanbul Planlama Ajansı işbirliği ile yürütülen Beyoğlu-Senin Projesi kapsamında düzenlenen buluşmaya Beyoğlu’nda yaşayan, çalışan, kendini Beyoğlulu hisseden ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Tarihi Kent Merkezlerinin Yeniden Yapılanmasında Belirleyici Faktörler ve Olası Senaryolar: Beyoğlu Örneği” başlıklı araştırma projesinin çeşitli aşamalarında çok değerli görüşleri ile katkı sunan çok sayıda insan katıldı.  Hafıza buluşmasının forum bölümünde “Beyoğlu’nun en güzel dönemi/yılları sizce hangisiydi, neden?” ve “Beyoğlu’nun canlılığını ve çeşitliliğini korumak için sizce neler yapılmalı?” soruları üzerinden Beyoğlu’nun geçmişi, bugünü ve geleceği hakkında bir tartışma ortamı oluşturuldu.

Arş. Gör. Gökçe Uzgören “Arafta Bir Beyoğlu Hafıza Buluşması” ile ilgili duygu ve düşüncelerini şu şekilde paylaştı:

“Araştırma projesi kapsamında yüzden fazla kişi ile sözlü tarih ve derinlemesine görüşme çalışması gerçekleştirilmişti. Görüşme yaptığımız çok değerli isimler ile Arafta Bir Beyoğlu Hafıza Buluşması kapsamında bir araya gelmek, projenin sonuç ürünlerini kendilerine sunmak, fikir ve önerilerini almak çok kıymetliydi. Araştırmanın bu geri dönüşler ile daha da zenginleşeceğine ve Beyoğlu’nun geleceği için çok önemli kararlara katkı sunacağına yürekten inanıyorum.”

Araştırma projesi ile ilgili daha detaylı bilgi almak için: araftabirbeyoglu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.