Arş. Gör. Gökçe Uzgören, Lund University Tarafından Verilen “Sharing Cities: Governance and Urban Sustainability” Başlıklı Eğitimi Tamamladı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Gökçe Uzgören, Lund University tarafından verilen “Sharing Cities: Governance and Urban Sustainability” başlıklı eğitimi tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmıştır.
Toplam beş haftalık eğitim süresince her haftanın sonunda yapılan kısa sınavları ve beşinci hafta sunulan final çalışmasını başarı ile tamamlayan Arş. Gör. Gökçe Uzgören sertifika almaya hak kazandı.

• Şehirler ve tüketim hakkındaki bilginin artırılması
  • Kentsel sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak için paylaşım ekonomisini yönetmeye yönelik fırsatlar ve zorluklar hakkında eleştirel düşüncenin geliştirilmesi,
  • Paylaşım ekonomisi, şehirler, yönetişim, tüketim ve kentsel sürdürülebilirlik arasındaki ilişkinin daha derinden anlaşılması,
  • Şehirleri ve tüketimi değerlendirmek için sistem düşüncesini kullanma yeteneğinin artırılması gibi amaçları olan eğitim, Lund University-International Institute for Industrial Environmental Economics (IIIEE) araştırmacılarından Dr. Kes McCormick ve Dr. Yuliya Voytenko Palgan tarafından çevrimiçi ortamda verildi.
Beş haftalık eğitimin konu başlıkları ve kazandırdığı yetkinlikler şu şekildedir:

1. Hafta – Şehirleri Paylaşmak: Yönetmek ve Düzenlemek
Şehirlerdeki paylaşım ekonomisi hakkında daha fazla bilgi ve daha derin bir anlayış kazanılır. Paylaşım şehirleri kavramı, yönetişim ve kentsel sürdürülebilirlik ile ilgili olarak Avrupa'dan ve dünyadan örneklerle sunulmakta ve tartışılmaktadır.

2. Hafta – Şehirleri Paylaşmak: Liderlik ve Vizyon Oluşturma
Şehirlerdeki paylaşım ekonomisini şekillendirmek için belediyeler tarafından kendi kendini yönetme (veya örnek olarak liderlik etme) konusunda daha fazla bilgi ve daha derin bir anlayış kazanılır. Stockholm'deki paylaşım ekonomisine ilişkin örnekler ve deneyimler sunulmaktadır. Bir belgesel film ve podcast aracılığıyla eleştirel düşünme ve daha geniş bir bakış açısı sağlanır.

3. Hafta – Şehirleri Paylaşmak: Sağlamak ve Değerlendirmek
Şehirlerdeki paylaşım ekonomisini şekillendirmek için belediyeler tarafından sağlanan daha fazla bilgi ve daha derin bir anlayış kazanılır. Umeå'daki paylaşım ekonomisine ilişkin örnekler ve deneyimler sunulmaktadır. Bir belgesel film ve podcast aracılığıyla eleştirel düşünme ve daha geniş bir bakış açısı sağlanır.

4. Hafta – Şehirleri Paylaşmak: Etkinleştirme ve Etkileşim
Belediyelerin şehirlerdeki paylaşım ekonomisini şekillendirmesini sağlama konusunda daha fazla bilgi ve daha derin bir anlayış kazanılır. Göteborg'daki paylaşım ekonomisine ilişkin örnekler ve deneyimler sunulmaktadır. Bir belgesel film ve podcast aracılığıyla eleştirel düşünme ve daha geniş bir bakış açısı sağlanır.

5. Hafta – Şehirleri Paylaşmak: İşbirliği ve Yenilikçilik
Şehirlerdeki paylaşım ekonomisini şekillendirmek için belediyelerin işbirliği yapma konusunda daha fazla bilgi ve daha derin bir anlayış kazanılır. Malmö'deki paylaşım ekonomisine ilişkin örnekler ve deneyimler sunulmaktadır. Bir belgesel film ve podcast aracılığıyla eleştirel düşünme ve daha geniş bir bakış açısı sağlanır.

Arş. Gör. Gökçe Uzgören’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.