Gastronominin kültürel kodları
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Ezginaz Kara, 16-17 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Haliç Üniversitesi’nde düzenlenen II. İç Mimarlık Eleştirel Yaklaşımlar Sempozyumu’nda, oturum başkanlığını Doç. Dr. F. Ceyda GÜNEY YÜKSEL’in yürüttüğü II. İç Mimarlık Eleştirel Yaklaşımlar Sempozyumu’nda sözlü sunum için kabul edilen “İç Mekan Tasarımında Sürdürülebilirlik Etkisi” başlıklı bildiri sunumunu 17 Mayıs 2024 tarihinde, saat 11.30-12.30 arasında gerçekleştirdi. İlgili çalışmada sürdürülebilir tasarım kriterlerine yönelik benimsenen yöntemlerin ortaya konulması ve bu yöntemlere ilişkin yapılan iç mekan tasarım uygulamalarının araştırılmalarını değerlendirilmesi amaçlandı. Çalışma kapsamında, sürdürülebilirlik anlayışı ve mimari tasarım ilişkisi, sürdürülebilir mimarlık tasarım ilkeleri ve kriterleri literatür taramalarıyla açıklanarak Türkiye’deki sürdürülebilir ilkelere sahip üç üniversite bina örneği analiz edildi.
Arş. Gör. Ezginaz Kara’yı bildiri sunumu için tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.