Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ve Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin TÜBİTAK Destekli “Gastronomide Bilim ve Teknik: Mutfakta Mühendis Var-2” Etkinliğine Katıldı
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanları Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ve Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında “Gastronomide Bilim ve Teknik: Mutfakta Mühendis Var-2” etkinliğine katılım sağladı.
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitimleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen etkinlik, toplamda 24 saat teorik eğitimden oluşmaktadır. Online olarak Zoom platformundan gerçekleştirilen bilimsel etkinlikte 3 gün boyunca eğitimler devam etmiş, öğrenci ve akademisyenler tarafından yoğun ilgi görmüştür. Etkinliklere tam katılım sağlayan katılımcılara ise katılım ve teşekkür belgesi gönderilmiştir. Etkinliğin düzenlenmesindeki temel amaç “Gastronominin bilimsel altyapısı ve bilimsel yönleri hakkında bilgi kazanımını artırmak ve bilimsel bakış açısı kazandırmak.” Etkinlikte, alanında uzman, farklı disiplinlerden ve birçok farklı üniversiteden akademisyen eğitim vermiştir.
Etkinlikte yer alan bazı konu başlıkları ve bu konu başlıklarına ait eğitimleri veren öğretim üyeleri ise şu şekildedir:
Gastronomide Kullanılan Teknolojilerin Gerçeklik Teorileri Açısından Değerlendirilmesi- Doç. Dr. Burak Mil
Mutfakta Yaratıcılık- Dr. Öğ. Üyesi Osman Güldemir
Gastronomi ve Nütrisyon: Medikal Mutfak Şefliği- Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Mutlu
Besinlerle Alınan MikroRNA'ların İnsan Sağlığına Olası Etkileri- Doç. Dr. Pınar Obakan Yerlikaya
Gastronomide Evrensel Dil: Bilim ve Mühendislik- Eleştirel Bir Bakış- Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Tekiner
Gıda Kompozisyonu ve Veri Üretimi: Önemi ve Değeri- Doç. Dr. Mustafa Yaman
Şekerleme ve Çikolata Bilimi- Dr. Öğr. Üyesi Suzan Tireki
Kimyasal Tepkime Olarak Pişirme- Prof. Dr. Hasan Yetim
Endüstriyel Mutfak Uygulamalarında Teknolojik Gelişmeler- Dr. Zafer Kahraman
Endüstriyel Mutfaklarda Ar-Ge Faaliyetleri İle Elde Edilecek Kazanımlar- Dr. Zafer Kahraman
Aşçılığın sonu mu geliyor? Yemek Üretiminde Robotik Sistemler: Endüstri 4.0- Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan
Herkes İçin Gıda Eşleşmesi ve Bilimsel Değeri- Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Tekiner
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...