Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ve Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin TÜBİTAK Destekli “Gastronomide Bilim ve Teknik: Mutfakta Mühendis Var-2” Etkinliğine Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanları Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ve Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında “Gastronomide Bilim ve Teknik: Mutfakta Mühendis Var-2” etkinliğine katılım sağladı.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitimleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen etkinlik, toplamda 24 saat teorik eğitimden oluşmaktadır. Online olarak Zoom platformundan gerçekleştirilen bilimsel etkinlikte 3 gün boyunca eğitimler devam etmiş, öğrenci ve akademisyenler tarafından yoğun ilgi görmüştür. Etkinliklere tam katılım sağlayan katılımcılara ise katılım ve teşekkür belgesi gönderilmiştir. Etkinliğin düzenlenmesindeki temel amaç “Gastronominin bilimsel altyapısı ve bilimsel yönleri hakkında bilgi kazanımını artırmak ve bilimsel bakış açısı kazandırmak.” Etkinlikte, alanında uzman, farklı disiplinlerden ve birçok farklı üniversiteden akademisyen eğitim vermiştir.

Etkinlikte yer alan bazı konu başlıkları ve bu konu başlıklarına ait eğitimleri veren öğretim üyeleri ise şu şekildedir:
  • Gastronomide Kullanılan Teknolojilerin Gerçeklik Teorileri Açısından Değerlendirilmesi- Doç. Dr. Burak Mil
  • Mutfakta Yaratıcılık- Dr. Öğ. Üyesi Osman Güldemir
  • Gastronomi ve Nütrisyon: Medikal Mutfak Şefliği- Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Mutlu
  • Besinlerle Alınan MikroRNA'ların İnsan Sağlığına Olası Etkileri- Doç. Dr. Pınar Obakan Yerlikaya
  • Gastronomide Evrensel Dil: Bilim ve Mühendislik- Eleştirel Bir Bakış- Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Tekiner
  • Gıda Kompozisyonu ve Veri Üretimi: Önemi ve Değeri- Doç. Dr. Mustafa Yaman
  • Şekerleme ve Çikolata Bilimi- Dr. Öğr. Üyesi Suzan Tireki
  • Kimyasal Tepkime Olarak Pişirme- Prof. Dr. Hasan Yetim
  • Endüstriyel Mutfak Uygulamalarında Teknolojik Gelişmeler- Dr. Zafer Kahraman
  • Endüstriyel Mutfaklarda Ar-Ge Faaliyetleri İle Elde Edilecek Kazanımlar- Dr. Zafer Kahraman
  • Aşçılığın sonu mu geliyor? Yemek Üretiminde Robotik Sistemler: Endüstri 4.0- Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan
  • Herkes İçin Gıda Eşleşmesi ve Bilimsel Değeri- Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Tekiner



 GMS bilim ve teknik



Haberler

Tüm Haberler