Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ve Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin TÜBİTAK Destekli “Gastronomide Bilim ve Teknik: Mutfakta Mühendis Var-2” Etkinliğine Katıldı
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanları Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ve Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında “Gastronomide Bilim ve Teknik: Mutfakta Mühendis Var-2” etkinliğine katılım sağladı.
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitimleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen etkinlik, toplamda 24 saat teorik eğitimden oluşmaktadır. Online olarak Zoom platformundan gerçekleştirilen bilimsel etkinlikte 3 gün boyunca eğitimler devam etmiş, öğrenci ve akademisyenler tarafından yoğun ilgi görmüştür. Etkinliklere tam katılım sağlayan katılımcılara ise katılım ve teşekkür belgesi gönderilmiştir. Etkinliğin düzenlenmesindeki temel amaç “Gastronominin bilimsel altyapısı ve bilimsel yönleri hakkında bilgi kazanımını artırmak ve bilimsel bakış açısı kazandırmak.” Etkinlikte, alanında uzman, farklı disiplinlerden ve birçok farklı üniversiteden akademisyen eğitim vermiştir.
Etkinlikte yer alan bazı konu başlıkları ve bu konu başlıklarına ait eğitimleri veren öğretim üyeleri ise şu şekildedir:
Gastronomide Kullanılan Teknolojilerin Gerçeklik Teorileri Açısından Değerlendirilmesi- Doç. Dr. Burak Mil
Mutfakta Yaratıcılık- Dr. Öğ. Üyesi Osman Güldemir
Gastronomi ve Nütrisyon: Medikal Mutfak Şefliği- Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Mutlu
Besinlerle Alınan MikroRNA'ların İnsan Sağlığına Olası Etkileri- Doç. Dr. Pınar Obakan Yerlikaya
Gastronomide Evrensel Dil: Bilim ve Mühendislik- Eleştirel Bir Bakış- Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Tekiner
Gıda Kompozisyonu ve Veri Üretimi: Önemi ve Değeri- Doç. Dr. Mustafa Yaman
Şekerleme ve Çikolata Bilimi- Dr. Öğr. Üyesi Suzan Tireki
Kimyasal Tepkime Olarak Pişirme- Prof. Dr. Hasan Yetim
Endüstriyel Mutfak Uygulamalarında Teknolojik Gelişmeler- Dr. Zafer Kahraman
Endüstriyel Mutfaklarda Ar-Ge Faaliyetleri İle Elde Edilecek Kazanımlar- Dr. Zafer Kahraman
Aşçılığın sonu mu geliyor? Yemek Üretiminde Robotik Sistemler: Endüstri 4.0- Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan
Herkes İçin Gıda Eşleşmesi ve Bilimsel Değeri- Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Tekiner
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak 2024-2025 Güz Dönemi’nde Kariyer Merkezi desteği ile düzenlenen Kariyer Danışmanlığı Etkinliği ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden Arş. Gör. Merve Karadaban, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, Mimarlık (İngilizce) ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Endüstri 5.0 ve Mimarlık” başlıklı söyleşi, 6 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde “Orman Lezzetleri” ile açık havada farklı pişirme teknikleri üzerine uygulamalı şekilde gerçekleştirilen ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın yeni makalesi yayınlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü, sektörle olan bağlarını daha da güçlendirmek amacıyla yeni dış paydaşını büyük bir memnuniyetle karşıladı. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nin iş birliğiyle ilk kez düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilirlik Kısa Film Festivali, üç günlük yoğun ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) genelinde geçtiğimiz hafta, 25-27 Kasım 2024 tarihleri arasında Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) denetimleri gerçekleşti. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ...