Arş. Gör. Emel Çirişoğlu Ulusal Kaohsiung Konaklama ve Turizm Üniversitesi’nin Düzenlemiş Olduğu 2021 NKUHT Webinar Serisine Katılım Sağladı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu Tayvan’da Turizm üzerine uzmanlaşmış tek devlet üniversitesi olan Ulusal Kaohsiung Konaklama ve Turizm Üniversitesi (NKUHT)’nin düzenlemiş olduğu 2021 NKUHT Webinar serisine katılım sağladı.
Küresel Turizm ve Otelcilikte Trendler ve Sorunlar temalı etkinliklerin 3. serisi olan Profesör Alastair M. Morrison’un konuk olduğu seminerin konusu ise “Turizm ve Otelcilik Alanındaki En Sıcak Konular Neler?” idi.

Seminer, 5 Ocak tarihinde Tayvan saatiyle 13.20-15.20 aralığında Zoom üzerinden gerçekleştirilmiştir. Farklı ülkeler ve farklı üniversitelerden akademisyenlerin katıldığı uluslararası seminer sonunda, katılımcılara e-sertifika verildi.

International Journal of Tourism Cities dergisi baş editörü, Greenwich Üniversitesi’nde araştırma profesörü ve aynı zamanda ABD’deki Purdue Üniversitesinden Emeritus Profesörlük ünvanı almış olan Prof. Alastair M. Morrison'un vermiş olduğu Turizm ve Otelcilik Alanındaki En Sıcak Konular Nelerdir? isimli seminerde konu, Lisansüstü araştırma öğrencilerinin ve eğitmenlerin/araştırmacıların ilgisini çekecek şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca Turizm Araştırması HOTOMETER, araştırma konularının çekiciliğini belirlemek için bir araç olarak tanıtılmıştır. Seminerde trend ve sorunlar tedarik, pazarlama, dış faktörler vs. açısından detaylıca sınıflandırılmıştır. Turizm Araştırması HOTOMETER’e göre COVID-19 ve Turizm, Ekoturizm, Sürdürülebilir Turizm, Aşırı Turizm, Destinasyon İmajı, Akıllı Turizm gibi konular sıcak konular olarak literatürde yer almaktadır.
Seminerdeki belli başlı konular ise şu şekildedir;
  • Mevcut trendlere ve sorunlara dayalı olarak turizm ve konaklama araştırmaları için en popüler temalar
  • Sıcak konu nedir?
  • İyi konular (eğilimler ve sorunlar)
  • Turizm araştırması HOTOMETER
  • Soğuk konu nedir?
  • Turizm alanında araştırma yaparken hangi konuları seçmelisiniz?
  • Sıcak konuların avantajları ve dezavantajları nelerdir?
  • Soğuk konuların avantajları ve dezavantajları nelerdir?
  • 7R (Redesign, Reduce, Reuse, Repair, Refurbish, Recover, Recycle)’leri (daha sorumlu tüketici ve sürdürülebilir davranış için) unutma!
Seminere katılımı için Arş. Gör. Emel Çirişoğlu’nun almış olduğu e-sertifika aşağıda gösterilmektedir.

e. çirişoğlu sertifika