Arş. Gör. Emel Çirişoğlu Ulusal Kaohsiung Konaklama ve Turizm Üniversitesi’nin Düzenlemiş Olduğu 2021 NKUHT Webinar Serisine Katılım Sağladı
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu Tayvan’da Turizm üzerine uzmanlaşmış tek devlet üniversitesi olan Ulusal Kaohsiung Konaklama ve Turizm Üniversitesi (NKUHT)’nin düzenlemiş olduğu 2021 NKUHT Webinar serisine katılım sağladı.
Küresel Turizm ve Otelcilikte Trendler ve Sorunlar temalı etkinliklerin 3. serisi olan Profesör Alastair M. Morrison’un konuk olduğu seminerin konusu ise “Turizm ve Otelcilik Alanındaki En Sıcak Konular Neler?” idi.
Seminer, 5 Ocak tarihinde Tayvan saatiyle 13.20-15.20 aralığında Zoom üzerinden gerçekleştirilmiştir. Farklı ülkeler ve farklı üniversitelerden akademisyenlerin katıldığı uluslararası seminer sonunda, katılımcılara e-sertifika verildi.
International Journal of Tourism Cities dergisi baş editörü, Greenwich Üniversitesi’nde araştırma profesörü ve aynı zamanda ABD’deki Purdue Üniversitesinden Emeritus Profesörlük ünvanı almış olan Prof. Alastair M. Morrison'un vermiş olduğu Turizm ve Otelcilik Alanındaki En Sıcak Konular Nelerdir? isimli seminerde konu, Lisansüstü araştırma öğrencilerinin ve eğitmenlerin/araştırmacıların ilgisini çekecek şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca Turizm Araştırması HOTOMETER, araştırma konularının çekiciliğini belirlemek için bir araç olarak tanıtılmıştır. Seminerde trend ve sorunlar tedarik, pazarlama, dış faktörler vs. açısından detaylıca sınıflandırılmıştır. Turizm Araştırması HOTOMETER’e göre COVID-19 ve Turizm, Ekoturizm, Sürdürülebilir Turizm, Aşırı Turizm, Destinasyon İmajı, Akıllı Turizm gibi konular sıcak konular olarak literatürde yer almaktadır.
Seminerdeki belli başlı konular ise şu şekildedir;
Mevcut trendlere ve sorunlara dayalı olarak turizm ve konaklama araştırmaları için en popüler temalar
Sıcak konu nedir?
İyi konular (eğilimler ve sorunlar)
Turizm araştırması HOTOMETER
Soğuk konu nedir?
Turizm alanında araştırma yaparken hangi konuları seçmelisiniz?
Sıcak konuların avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Soğuk konuların avantajları ve dezavantajları nelerdir?
7R (Redesign, Reduce, Reuse, Repair, Refurbish, Recover, Recycle)’leri (daha sorumlu tüketici ve sürdürülebilir davranış için) unutma!
Seminere katılımı için Arş. Gör. Emel Çirişoğlu’nun almış olduğu e-sertifika aşağıda gösterilmektedir.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...