Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Arş. Gör. Emel Çirişoğlu Kültürel Miras ve Turizm Çalıştayı'na Katıldı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında, 28-30 Temmuz 2021 tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen “Kültürel Miras ve Turizm Çalıştayı"na katılım sağladı.

Son yıllarda önem kazanan ulusal ve uluslararası ilgili kurumlar tarafından öncelikli alanlar kapsamında değerlendirilen Kültürel miras, Yükseköğretim Kurumu ve Kalkınma Bakanlığı ve UNESCO tarafından öncelikli alanlar arasında değerlendirilmektedir. Bu kapsamda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından TÜBİTAK  "2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı"  kapsamında, 28-29-30 Temmuz 2021 tarihlerinde çevrim içi olarak Kültürel Miras ve Turizm Çalıştayı düzenlenmiştir. Düzenlenen çalıştaya İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu katılım sağlayanlar arasında yer almıştır.

Çalıştay kapsamında 28-30 Temmuz tarihleri arasında 3 gün boyunca tüm gün eğitimler Microsoft Teams üzerinden gerçekleşmiştir. Bu eğitimler kapsamında verilen eğitim başlıkları aşağıda yer almaktadır:

 
  • Somut Olmayan Kültürel Mirası ve Koruma Vizyonu
  • Coğrafyanın ve Turizm Coğrafyasının Kültürel Mirasa Yaklaşımı
  • Kültürel Mirasın Sergilenmesi, Müzecilik ve Turizm
  • Somut Olmayan Kültürel Miras Turizminin Karanlık ve Aydınlık Yüzleri
  • Somut Olmayan Kültürel Miras Müzeciliği
  • Bir Miras Olarak Kültür Rotaları
  • Kültürel Mirasın Arkeolojik Sit Alanlarında Yönetim Planı ve Turizm
  • Turist Tercihlerinde Kültürel Destinasyonların Önemi
  • Kültürel Miras kapsamında Gastronomi Ögeler ve Turizme Yansımalar

Farklı üniversitelerden lisansüstü eğitim gören Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinden kabul alan öğrencilerin katılım sağladığı eğitim programında etkileşimli bir şekilde dersler yapılmış ve farklı üniversitelerden öğretim üyelerinin katılımı ile Prof. Dr. Gözde Emekli, Prof. Dr. Mustafa Boz, Prof. Dr. Derman Küçükaltan, Prof. Dr. Rüstem Aslan, Doç. Dr. Evrim Ölçer Özünel, Doç. Dr. Oğuz Diker, Doç. Dr. Duran Cankül gibi isimler eğitim vermiştir. Eğitime katılım sağlayanlara ise eğitim sonunda sertifika verilmiştir.

Arş. Gör. Emel Çirişoğlu’na eğitim ve akademik hayatında başarılarının devamını dileriz.



Haberler

Tüm Haberler