Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ile Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in Ortak Kitap Bölümü!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ile Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in ortak yazdıkları kitap bölümü yayımlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ile Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in ortak yazdıkları kitap bölümü yayımlandı.

Editörlüğünü Doç. Dr. Murat Doğan’ın yaptığı ve ilk baskısı geçtiğimiz Eylül ayında yayımlanan “Gastronomi Mühendisliği” isimli kitapta, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ile Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in ortak olarak kaleme aldıkları kitap bölümü de yer aldı. Ortak yazılan bölüm, kitapta “Yemeğin Tadı Tuzu Nasıl? : Yemeğin Tasarımı ve Duyusal Değerlendirme” başlığı ile yer aldı.

Ortak yazılan bölümde Çirişoğlu ve Çetin, önce tat, lezzet ve aroma kavramlarını ele alarak temel tatlardan ve diğer tat çeşitlerinden bahsederek temel bir giriş yapmışlardır. Ardından tat ve lezzetin tüketici tercihleri üzerindeki etkilerinden ve gıdalardaki tat, koku ve aroma maddelerinden bahsedilmiştir. Ayrıca bölümde, gıda işleme sırasında meydana gelen lezzet bileşenlerini de detaylıca açıklanmıştır. Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ile Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin son olarak “duyusal algı ve tüketici tercihleri”, “duyusal algılama süreci”, “duyusal kararı etkileyen faktörler”, “tüketici tercihleri”, “gıda-lezzet-tasarım” ve “gıda eşleştirme” gibi önemli ve son zamanlarda ilgi çeken konu başlıklarına da yer vererek detaylı bilgiler aktarmışlardır.
 
Bölüm yazarlıkları için Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ile Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’i tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz!


Haberler

Tüm Haberler