Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ile Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in Ortak Kitap Bölümü!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ile Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in ortak yazdıkları kitap bölümü yayımlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ile Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in ortak yazdıkları kitap bölümü yayımlandı.
Editörlüğünü Doç. Dr. Murat Doğan’ın yaptığı ve ilk baskısı geçtiğimiz Eylül ayında yayımlanan “Gastronomi Mühendisliği” isimli kitapta, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ile Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in ortak olarak kaleme aldıkları kitap bölümü de yer aldı. Ortak yazılan bölüm, kitapta “Yemeğin Tadı Tuzu Nasıl? : Yemeğin Tasarımı ve Duyusal Değerlendirme” başlığı ile yer aldı.
Ortak yazılan bölümde Çirişoğlu ve Çetin, önce tat, lezzet ve aroma kavramlarını ele alarak temel tatlardan ve diğer tat çeşitlerinden bahsederek temel bir giriş yapmışlardır. Ardından tat ve lezzetin tüketici tercihleri üzerindeki etkilerinden ve gıdalardaki tat, koku ve aroma maddelerinden bahsedilmiştir. Ayrıca bölümde, gıda işleme sırasında meydana gelen lezzet bileşenlerini de detaylıca açıklanmıştır. Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ile Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin son olarak “duyusal algı ve tüketici tercihleri”, “duyusal algılama süreci”, “duyusal kararı etkileyen faktörler”, “tüketici tercihleri”, “gıda-lezzet-tasarım” ve “gıda eşleştirme” gibi önemli ve son zamanlarda ilgi çeken konu başlıklarına da yer vererek detaylı bilgiler aktarmışlardır.
Bölüm yazarlıkları için Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ile Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’i tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...