Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Arş. Gör. Eliz Mutlu Tekay bildiri sunumu gerçekleştirdi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Eliz Mutlu Tekay, “III. Uluslararası Sanat Sempozyumu: Sanatın Ritmi”nda “Küresel Ortamda Sanatın Performatif Eleştirisi:Kamusal Mekanda Pop-up Sanat” başlıklı bildirisini sundu.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlisi Eliz Mutlu Tekay, “III. Uluslararası Sanat Sempozyumu: Sanatın Ritmi”nde “Küresel Ortamda Sanatın Performatif Eleştirisi: Kamusal Mekanda Pop-up Sanat” başlıklı bildiri sunumunu  13 Mayıs 2024’te online olarak gerçekleşen “III. Uluslararası Sanat Sempozyumu”nda gerçekleştirdi. Sempozyumun temel teması "Küreselleşme ve Sanat" olarak belirlenmiş, disiplinlerarası yaklaşımla bilimsel ve sanatsal bir açılım ortaya koymayı hedeflenmiştir.

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Doç. Özge Kandemir ile birlikle hazırladıkları çalışma, "Pop-up" kavramını, küreselleşmenin sanat üzerindeki etkilerini anlamak için bir araç olarak ele almıştır. Pop-up sanat, küreselleşmenin yarattığı değişimlere yanıt veren ve eleştirel bir araç haline gelen dinamik bir strateji olarak ele almaktadır. Ele alınan çalışma kapsamında, Christo ve Jeanne-Claude'un sanatı, Pop-up sanatın öncülerinden biri olarak kabul edilmiş, sanatçıların eserleri, özgünlüğü, geçiciliği ve etkileyicilikleriyle Pop-up sanatın özünü yansıttığına dikkat çekilmiştir. Christo ve Jeanne-Claude'un eserleri, sanat disiplinlerini arasındaki sınırları bulandırarak heykel, mimari ve tekstil gibi farklı alanları bir araya getirmiş ve izleyicilere estetik bir deneyim sunmuştur.

Arş. Gör. Eliz Mutlu Tekay sunumunda, Pop-up kavramı, Pop-Up ve Sanat Etkinlikleri, Kamusal Mekanda Pop-Up Sanat ve Christo And Jeanne-Claude Örneklemi gibi başlıklara değindi. Mutlu, sunuşun ardından Pop-up Sanat kavramı ve seçilen örneklem üzerine yönelttikleri soruları yanıtladı.

Arş. Gör. Eliz Mutlu Tekay’ı bildiri sunumu için tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.