Arş. Gör. Eda Türkay’ın Yapımcılığını Üstlendiği Kısa Filmi “Kusur” İzmir’de Finalist!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay’ın yapımcılığını üstlendiği kısa filmi “Kusur”, 24. İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali’nin Film LAB bölümünde finalist oldu.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay’ın yapımcılığını üstlendiği, aynı zamanda senaryosuna da katkı sağladığı, yönetmenliğini Pelin Büyüktaş’ın gerçekleştireceği “Kusur” kısa filmi için yapım öncesi desteği arama süreci başladı. Destek platformlarına başvurular yapmayı sürdüren Arş. Gör Eda Türkay, projenin ilk güzel haberini İzmir’den aldıklarını ifade etti. 24. İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali’nin Film LAB bölümünde düzenlenen yapım desteği yarışmasında başvurular arasından seçilerek finale kalan “Kusur”un festival yolculuğu başlamış oldu.

Ulusal kurmaca kategorisinde finale kalan on projeden biri olduklarını ve festivale giderek projelerini jüri karşısında sunacaklarını aktaran Arş. Gör. Eda Türkay, süreçten çok mutlu olduklarını ve filmin yolculuğunun hep başarılarla ve güzel haberlerle geçmesini dilediklerini ifade etti. 14-19 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan festivale katılım sağlayacak olan Türkay, festivallerden ödülle dönmenin çok kıymetli olduğunu, fakat özellikle kısa film sektöründe, ödül alınamasa dahi finalistlik mertebesinin festivale katılımı beraberinde getirmesiyle oldukça önemli bağlantıların kurulmasına vesile olduğunu, bu nedenle her koşulda festivalden mutlu ayrılacaklarını belirtti.

Arş. Gör. Eda Türkay, bir önceki kısa film projesi “Aç Açına” ile 22. İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali’nin Film LAB bölümünden birincilik ödülü ile dönmüştü. Arş. Gör. Eda Türkay ve ekibine, 17 Kasım tarihinde gerçekleştirecekleri sunumda başarılar dileriz.