Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Arş. Gör. Eda Türkay’ın kısa film projesi 38. Cinekid Festivali’nde!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerinden Arş. Gör. Eda Türkay’ın yapımcılığını üstlendiği kısa film projesi Aç Açına, 38. Cinekid Festivali’ne seçildi.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, yapımcılığını üstlendiği Aç Açına projesini 2024 yılı Haziran ayında tamamladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali tarafından desteklenen proje, Hollanda’da düzenlenen 38. Cinekid Festivali’nde uluslararası yarışmaya seçildi.

38. Cinekid Festivali, 20 Ekim Pazar günü Pathé Amsterdam Noord'da açılış filmiyle başlayacak ve ardından finale kalan filmlerin gösterimleri gerçekleştirilecek.

Dünyanın en gelişmiş çocuk filmleri festivali olarak bilinen Cinekid Festivali’nde filmiyle yarışacak olan Arş. Gör. Eda Türkay, aldıkları bu güzel haberden oldukça mutlu olduklarını belirterek sözlerine başladı. Filmin yönetmeni Ahmet Toğaç ile beraber, projenin festival yolculuğunu çizerken öncelikli hedeflerinin önemli bir festivalde başlangıç yapmak olduğunu ifade eden Türkay, böylesine köklü bir festivale seçilmiş olmalarının kendilerini fazlasıyla tatmin ettiğini ve filmin yolculuğunun bundan sonrasında da aynı başarı temposuyla sürmesini dilediğini sözlerine ekledi.

Arş. Gör. Eda Türkay’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.