Arş. Gör. Eda Türkay, 24. İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali’nden Birincilik Ödülü ile Ayrıldı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay’ın yapımcılığını üstlendiği kısa filmi “Kusur”, 24. İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali’nin Film LAB bölümünde en iyi proje seçildi.
İlk kez 2000 yılında düzenlenen Türkiye’nin en önemli kısa film festivallerinden biri olan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nin yirmi dördüncüsü, bu yıl 14-19 Kasım tarihlerinde gerçekleşti. Festival bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Film LAB programı ile sinema sektörünün önemli isimleri ile sinemaseverleri atölyeler ve söyleşilerle bir araya getirdi. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Film LAB kapsamında, ödüllü proje yarışması da düzenlendi.

On Üç Proje Arasından Birinci!

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay’ın yapımcılığını üstlendiği, aynı zamanda senaryosuna da katkı sağladığı, yönetmenliğini Pelin Büyüktaş’ın gerçekleştireceği “Kusur” kısa filmi için yapım öncesi desteği arama süreci başladı. Destek platformlarına başvurular yapmayı sürdüren Arş. Gör Eda Türkay, projenin ilk güzel haberini İzmir’den aldıklarını ifade etti. 24. İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali’nin Film LAB bölümünde düzenlenen yapım desteği yarışmasında on üç proje arasından en iyi proje seçilen “Kusur”un festival yolculuğu başlamış oldu.

Festivalde Zeynep Koray, Said Aksoy ve Zeynep Santıroğlu Sutherland gibi deneyimli isimlerden oluşan jüri karşısında projelerini anlatan Arş. Gör. Eda Türkay, festivalin oldukça heyecanlı geçtiğini aktardı. İzmir Kısa Film Festivali’nde yer almanın çok kıymetli olduğunu, Film LAB programının ve festivalin hem sinema takipçileri için hem de proje üretenler için çok verimli bir platform sunduğunu sözlerine ekledi. Türkay, jüri karşısında beş dakika içerisinde gerçekleştirilen sunumun ardından projenin anlaşılmış ve beğenilmiş olmasının kendilerini projenin bundan sonraki yolculuğuna dair fazlasıyla motive ettiğini aktardı.

Arş. Gör. Eda Türkay’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.