Arş. Gör. Eda Çekemci’nin Projesine Kültür Bakanlığı’ndan Destek!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Çekemci’nin yapımcılığını üstlendiği kısa film projesi Aç Açına, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden kısa film yapım desteği almaya hak kazandı.
Arş. Gör. Eda Çekemci’nin yapımcılığını, Ahmet Toğaç’ın yönetmenliğini üstlendiği kısa film projesi Aç Açına, yolculuğuna 22. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nde başladı. 22. İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali’nde düzenlenen Film LAB bölümünde projelerini jüri karşısında sunan Çekemci ve Toğaç, İzmir’den birincilikle ayrıldı. Daha sonra proje geliştirme çalışmalarını sürdüren Çekemci ve Toğaç, projeleri ile beraber İKSV’nin düzenlediği Köprüde Buluşmalar 6. Kısa Film Atölyesi’ne seçildi. Burada sektörün önemli isimlerden eğitim aldılar ve hemen akabinde projeleri ile Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamında yapılan Son Taslak Film Platformu Kısa Film Yapım Destek kategorisinde finalist olarak seçildiler. Aç Açına ile yolculuklarının şimdilik son durağı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Sinema Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü kısa film yapım desteği oldu. Yapılan başvurular arasından kısa film yapım desteği almaya hak kazanan projenin çekimleri yaz aylarında gerçekleşecek.

“Yolculuğumuz Çok Daha Rahat İlerleyecek”

Aç Açına kısa film projesinin yapımcısı Arş. Gör. Eda Çekemci, elde ettikleri kısa film yapım desteğinin projenin yolculuğu için oldukça önemli olduğunu belirterek sözlerine başladı. Projenin yolculuğunu sakin ve emin adımlarla ilerlettiklerini söyleyen Çekemci, bir buçuk yıllık bir proje geliştirme ve hazırlık sürecinin ardından artık sete doğru çalışmalarını hızlandırmaya başladıklarını belirtti. Yaz aylarında çekimleri gerçekleşecek proje ile ilgili bir takım maddi kısıtlılıklarının bulunduğunu ve bu kısıtlılıkların yer yer adımlarını yavaşlattığını söyleyen Çekemci, elde ettikleri kısa film yapım desteği ile çok daha rahat bir şekilde yolu tamamlayacaklarını ifade etti. Kısa film sektöründe özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sağladığı kısa film yapım desteği başta olmak üzere çeşitli platformların sağladığı irili ufaklı desteklerin son derece önem taşıdığını belirten Çekemci, destek almaya hak kazandıkları için mutlu olduklarını ve çalışmalara hızla devam edeceklerini açıkladı.

Arş. Gör. Eda Çekemci’yi tebrik ederiz.