Arş. Gör. Eda ÇEKEMCİ ve Okan KIRBACI UNESCO Türkiye Millî Komisyonu’nun Pandemi Sürecinde Film ve Dizi Üretimi ve İhracatı Webinarına Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü Arş. Gör. Eda ÇEKEMCİ ve Arş. Gör. Okan KIRBACI, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu’nun düzenlediği “Pandemi Sürecinde Film ve Dizi Üretimi ve İhracatı” başlıklı webinara katılmıştır.
11 Mayıs Salı günü, 11.30-13.30 saatlerinde UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından “Pandemi Sürecinde Film ve Dizi Üretimi ve İhracatı” adıyla Zoom platformu üzerinden düzenlenen webinarın moderatörlüğünü UNESCO Türkiye Milli Komisyonu İhtisas Komitesi Üyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Selçuk YAVUZKANAT yaptı.

Webinar, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Deniz BAYRAKDAR’ın açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından Selçuk YAVUZKANAT, Türkiye’nin Film ve Dizi Üretimi ve İhracatı konusundaki mevcut konumuyla ilgili açıklayıcı ve karşılaştırmalı bilgiler verdi, verilen bilgilerin ardından:

• Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği (TESİYAP) Genel Sekreteri ve Yapımcısı Av. Burhan GÜN, pandemi sürecinin başından itibaren film ve dizi setlerinde yaşananlardan,
  • TRT 1'in Kanal Koordinatörü Cemil YAVUZ, TRT 1’in dizi projesi geliştirme, pandemi döneminde üretim süreci ve plato çalışmalarından,
  • Netflix'in Kamu Politikaları Direktörü Pelin MAVİLİ, dizi ve film ihracı konusunda pandemi sonrası fırsatlardan,
  • Intermedia Başkanı ve COO’su Ahmet ZİYALAR, dizi ve film ihracatı konusundaki çalışmalarından ve sektörün sorunlarından,
  • Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Prof. Dr. Arzu ÖZTÜRKMEN, dizi ve film sektöründeki Türk folkloru ve hikâye anlatıcılığı geleneğinden bahsetti.