Arş. Gör. Eda Çekemci ve Arş. Gör. Okan Kırbacı, Nitelikli Uluslararası Dergilerde Yayın Yapma Stratejileri Başlıklı Webinar’a Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü araştırma görevlileri Eda Çekemci ve Okan Kırbacı, ‘Nitelikli Uluslararası Dergilerde Yayın Yapma Stratejileri’ başlıklı webinara katıldı.
Aarhus Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Şükrü Bellibaş’ın anlatıcı olarak yer aldığı webinarda, akademik gelişim sürecinin bir sonucu olarak ortaya çıkan nitelikli akademik ürünler ortaya koymak için nelerin yapılması ve nelerin yapılmaması gerektiği üzerinde duruldu.

Akademik bir ürünün niteliğinin; alana ve alandaki dergi-yayınlara hakim olma, yöntem bilgisi ve uygulama becerisi, etik değerlere bağlılık, akademik yazma becerisi, akademik işbirliği, kurumsal destek gibi birçok faktörle doğrudan ilişkili olduğuna değinilerek bu faktörler hakkında yorumlarda bulunuldu.

Her akademisyenin ve yazarın, kendi alanında yayınlanan nitelikli dergileri takip etmesinin, bu dergilerde yayınlanan çalışmaları analiz ederek incelemesinin önemi vurgulandı. Nicel ve nitel araştırmalar arasındaki farklar, yöntem belirlemek, yazma disiplini, dergiye yazı gönderme süreci, hakem süreci gibi konu başlıklarında bilgilendirmeler yapıldı.

Yazarın ön hazırlık, yazma, yazıyı dergiye gönderme, revizeleri uygulama, hakem dönüşü bekleme gibi süreçlerde uygulayabileceği stratejilere örnekler verildi.

Katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından webinar sona erdi.

ok

eç