Arş. Gör. Büşra Kamacıoğlu Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali Ön Jüri Değerlendirmesine Dair Görüşlerini Paylaştı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü Öğretim üyelerinden Yönetmen – Öğr. Gör. Ahmet Bikiç’in Festival Direktörlüğünü üstlendiği Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali’ne ön jüri üyesi olarak katkısını sunan Arş. Gör. Büşra Kamacıoğlu sürece ilişkin görüşlerini paylaştı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden Yönetmen – Öğr. Gör. Ahmet Bikiç’in Festival Direktörlüğünü üstlendiği Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali’ne 116 ülkeden başvuru geldi. 3055 film arasından 24 adet film ön jüri değerlendirmesiyle seçildi. Ön jüri üyelerinden olan İletişim ve Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Büşra Kamacıoğlu sürece ilişkin görüşlerini paylaştı.

Büyük Taarruz’un 100. yılına ithafen, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla, Afyonkarahisar Valiliği himayesinde düzenlenen Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu. Ana jüri olarak Metin Günay,  Mehmet Bozdağ, Gani Müjde, Cengiz Bozkurt, Doğacan Ümit Karaca, Eylem Kaptan ve Filiz Kaptan’ın yer aldığı festivale Arş. Gör. Büşra Kamacıoğlu da ön jüri olarak katkı sundu. Toplamda 3055 film değerlendirildi. Bu filmler arasından 10 adet yabancı 14 adet yerli film finalist olarak belirlendi.

Yabancı Finalist Filmler

Game – Önder Menken
Her Şey Yolunda – Muhammet Beyazdağ
MERCY ‘’Journey to Despair’’ – Nuray Kayacan Sünbül

Ön jüri üyesi olan İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Büşra Kamacıoğlu Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali’nin ön değerlendirme süreci hakkında görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali’ne ilgi oldukça fazlaydı. Çok çeşitli ülkelerden farklı yaş ve meslek gruplarından, çeşitli temalardan film başvuruları geldi. Filmleri izlemek ve değerlendirmek çok keyifli bir süreçti. Festival direktörlüğünü üstlenen Ahmet Bikiç hocamızı ve birçok alanda görev alıp katkılarını sunan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerini tebrik ediyorum.”