Arş. Gör. Başak Lale, Dikey Proje Jürisine Jüri Üyesi Olarak Konuk Oldu!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (IGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Başak Lale 20 Haziran 2022’de bir vakıf üniversitesinin Mimarlık Bölümü’nün Dikey Proje Jürisi’ne jüri üyesi olarak katıldı.
Öğr. Gör. Aslı Kırbaş tarafından yürütülen INAR201, INAR202, INAR301 kodlu İç Mimarlık Stüdyoları kapsamında; birinci sınıf stüdyosunda home-ofis, ikinci sınıf stüdyosunda mağaza, üçüncü sınıf stüdyosunda ise, lokanta tasarımı çalışılmıştır. Projelerin her birinde, mekâna öğrenciler tarafından yüklenen işlev bağlamında bir site araştırması yapılmış ve İstanbul içerisinde en uygun mahal seçilmiştir. Arş. Gör. Başak Lale’nin proje jürisi hakkındaki görüşleri şu şekildedir:

“Geçtiğimiz haftalarda online olarak gerçekleştirilen, İstanbul Işık Üniversitesi, 2021/2022 Bahar Dönemi, Dikey Stüdyo (INAR201, INAR202, INAR301 kodlu, İç Mimarlık Stüdyoları) projelerinin ara jürisinin, bu kez yüz yüze gerçekleştirilen final sunumlarına davetli olarak katılma fırsatı buldum.  Hem ara jürisinde projelerin teknik özelliklerini ve konseptlerini yakından inceleme fırsatı bulduğum, hem de ara jüri sonrası gerçekleştirilen teknik çizim renklendirme eğitimi kapsamında, öğrencilere, projelerinin daha iyi sunmaları için gerekli detayları aktardığım bahar döneminin sonunda, projelerinin sonuç ürünlerinin de deneyimleme imkânı buldum. Jüriye katılım gösteren tüm öğrenciler, teknik çizim (plan, kesit perspektif, aksonometrik ve detay çizimleri), konsept, malzeme ve moodboard paftalarının son hallerini jüri üyelerine sundu. Mekânda yaşamasını planladıkları personayı ve mekânın işlevini/kurgusunu kısaca anlattıktan sonra, öğrencilere nihai çalışmaları üzerinden kritikler verildi. Bu kritikler projelerin geldiği ileri seviye nedeni ile çoğunlukla detay seviyesinde kalırken, projelerin, sonrasında akademik portfolyolara eklenecek olan hallerine öneriler getirildi. Çalışmaların her birinin, ilgili ders yılının gerekliliklerinin çok üzerinde yeterliliğe sahip olduğu ve sunum anlamında, ara jüri teslimlerinin oldukça geliştirilmiş bir versiyonu olduğu görülmekteydi. Bu anlamda jüriye katılım gösteren her öğrenciyi, sonuç üründen net bir biçimde okunan emekleri için tebrik ederken, Öğr. Gör. Aslı Kırbaş’a da hem bu denli keyifli çalışmalara öncülük ettiği için hem de nazik daveti için ayrıca teşekkür ederim.”

Arş. Gör. Başak Lale’yi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.