Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Arş. Gör. Başak Lâle Türkiye’de Modern İç Mekanlar Sempozyumu’nda bildiri sunumu gerçekleştirdi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü’nde görev yapmakta olan Arş. Gör. Başak Lale, TED Üniversitesi ve docomomo_tr iş birliğinde gerçekleştirilen “Türkiye’de Modern İç Mekanlar Sempozyumu”nda “İdeolojinin Mekânsal Yansımaları: Mekân Temsilinin Dünü ve Bugünü” başlıklı bildiri sunumunu gerçekleştirdi.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Türkiye’de Modern İç Mekanlar Sempozyumu” docomomo_tr yürütücülüğünde TED üniversitesinde gerçekleştirildi. 10-11 Haziran Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşen sempozyumda alanında uzmanlaşmış birçok araştırmacı, iç mekâna ve modernist söyleme odaklanan çalışmalarını sunma fırsatı buldu. Sempozyum kurulu tarafından yayınlanan ve içeriğe dair referanslar içeren metnin bir kısmı ise şu şekildeydi:

“Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de modern hareketin kamusal ve özel iç mekanları nasıl şekillendirdiğini gösteren ve derinlemesine araştırılmayı bekleyen birçok vaka mevcuttur. Şüphesiz, bu alanda yakın tarihimize ışık tutan her güncel çalışma modernist söylem ve hareketin kodlarını biraz daha çözmemize ve kültürel belleğimizi zenginleştirip gelecek kuşaklara aktarmamıza olanak sağlayacaktır. Aynı zamanda, iç mekanlar sanatsal katkıların birleşimiyle birlikte, bir dönemin kültürel durumunu ve bir çağın ruhunu anlamak için olağanüstü kaynaklar sunmaktadır.

docomomo_tr İç Mekan Komitesi tarafından, TED Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün ev sahipliğinde 10-11 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan Türkiye’de Modern İç Mekanlar Sempozyumu III, Türkiye’de modern iç mekan üzerine yürütülen güncel araştırmalar için disiplinler arası bir paylaşım ortamı oluşturmayı hedeflemektedir.”

Arş Gör. Başak Lale sempozyum kapsamında, iç mekada temsilin geçmiş ve günümüz durumunu her iki dönemin sosyal, ekonomik, teknolojik durumu içerisinde analiz ettiği bildiri çalışmasını sundu. Arş. Gör. Başak Lale görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“docomomo_tr  yürütüvülüğünde Ted Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ev sahipliğinde üçüncüsü düzenlenen bu sempozyumda yer almak benim için oldukça heyecan vericiydi. Hem kurulunda hem de katılımcı araştırmacıları içerisinde, lisans eğitimimden beri öğrenim alma imkanı bulduğum değerli akademisyenlerin yer aldığı bu sempozyum benim için oldukça verimli geçti. Değerli hocalarıma, sempozyum düzenleme kuruluna emekleri için çok teşekkür ederim.”

Arş. Gör. Başak Lale’yi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.