Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever’in Katkılarıyla Yeni Kitap Raflarda!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Ayten Bengisu Cansever, İstanbul Topkapı Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Berker’in editörlüğünde yayımlanan “Narsist Kültür: Medya Temsilleri ve Kapitalizm İlişkisi” adlı kitapta, "Bir Kendilik Teknolojisi Olarak Sosyal Medya Platformlarında Narsist Özne Görünümleri: Instagram Örneği" başlıklı bölümüyle yer aldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Ayten Bengisu Cansever, narsist kültürün medya temsilleri ve kapitalizmle olan ilişkisini ele alan "Narsist Kültür: Medya Temsilleri ve Kapitalizm İlişkisi" isimli kitapta yer aldı. İstanbul Topkapı Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Berker'in editörlüğünü yaptığı bu eserde Cansever, "Bir Kendilik Teknolojisi Olarak Sosyal Medya Platformlarında Narsist Özne Görünümleri: Instagram Örneği" başlıklı bölümle okurların karşısına çıktı. Kitap, Ağustos ayı itibarıyla Literatürk Academia yayınevinden çıkarak raflardaki yerini aldı. Cansever’in bu çalışması narsizmin medya üzerindeki etkisini ve sosyal medyanın narsistik özne oluşumlarındaki rolünü ele alarak, önemli bir perspektif sunuyor.

Dr. Öğr. Üyesi Deniz Berker'in editörlüğündeki bu kitap, medya ve narsizm arasındaki kompleks ilişkiyi çeşitli açılardan ele alarak, günümüz toplumunun medya üzerinden kendini nasıl ifade ettiğini anlamamıza yardımcı oluyor. Literatürk Academia yayınevinden çıkan kitap, akademisyenler, iletişim uzmanları ve kültürel çalışmalar meraklıları için değerli bir kaynak olma özelliği taşıyor. Bu kapsamda kitapta yer alan bölümler ve eserler aşağıdaki gibidir:
  • Televizyon Dizilerinde Narsist Karakterler: Aile Dizisi Karakterleri Üzerinden Bir Analiz - Ayşegül AKAYDIN AYDIN
  • Bir Kendilik Teknolojisi Olarak Sosyal Medya Platformlarında Narsist Özne Görünümleri: Instagram Örneği - Ayten Bengisu CANSEVER
  • “Gerçekleri İzlediniz” den “Ben Bu Bültene Adımı Verdim!”e Evirilen Süreç: Televizyon Haber Sunumlarında Narsistik Eğilimler - Beril EKŞİOĞLU SARILAR
  • Narsisizm Kıskacındaki Bireyler: Sick Of Myself (2022) Filmi - Deniz YÜCEER BERKER
  • Tükenmiş Kimliğin Narsistik Yükselişi: “Benden Bi’ Tane Daha Yok!” Pop Şarkısının Metinsel Analizi - Fahrünnisa KAZAN
  • Narsisizm Suretinde Sosyal Medya Aygıtları: Instagram ve Facebook Örneği - Mehmet Ali DOBLAN - Nilgün Tuğçe DURAN
  • Çevrimiçi İlişkiler ve Narsistik Eğilimler - Melis YÜCEER
  • Sosyal Medyada Kadınların Kendilik Sunumu: Bireycilik ve Güçlenme Açmazı - Selime BÜYÜKGÖZE
  • Narsist Benlik Prototipinde Sanatta Psiko-Sembolik İmgeler - Tuğba RENKÇİ TAŞTAN
Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever’i tebrik eder, akademik başarılarının devamını dileriz.

haber kapağı