Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever’den Yeni Kitap Bölümü!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Ayten Bengisu Cansever, "Advancements in Socialized and Digital Media Communications" isimli editörlü kitapta yer alarak, Ocak 2024 tarihinde uluslararası yayın evi IGI Global tarafından yayımlanan bu kitapta, "Cat Diplomacy: A New Approach to Digital Public Diplomacy Through Politicians' Cat-Related Social Media Posts" başlıklı bir bölümle katkıda bulundu.
Cansever kitap bölümünde, dijitalleşmenin çeşitli alanlarda önemli değişikliklere yol açtığını ve bunun diplomatik uygulamalarda da etkilerini gösterdiğini vurguladı. Bu bağlamda ortaya çıkan "dijital diplomasi" kavramı, geleneksel diplomatik uygulamaları dijital araçlar ve sosyal medya platformlarıyla birleştirdiğini ileri sürdü. Dijital diplomasi, sosyal medyanın yaygınlığını kullanarak politikacıların sadece seçmenlerine ulaşmasına değil, aynı zamanda kamusal imajlarını etkili bir şekilde şekillendirmelerine olanak tanır. Bu fenomen, politikacılara kamusal ilişkilerini güçlendirmek, imajlarını oluşturmak ve seçmenleriyle etkileşimde bulunmak için yeni yollar sunar. Son zamanlarda, "dijital diplomasi" adı verilen küresel bir trend ortaya çıkmıştır ve politikacılar, sosyal medya platformlarındaki kedi ile ilgili gönderileri kullanarak bu alanda yeni bir yaklaşım benimsemektedirler.

Cansever bu çalışmasında, Türkiye'deki politikacıların kedi ile ilgili sosyal medya gönderilerini analiz ederek, bu gönderilerin çekici bir imaj oluşturma, izleyiciyi etkileme veya toplumsal dikkat çekme potansiyelini inceledi. Çalışma, içerik analizi kullanmakta ve bu ilginç fenomeni daha fazla keşfetmek için sosyo-politik bağlamlara inmektedir. Kitap bölümü, okuyuculara dijital medya ile diplomatik iletişim arasındaki yenilikçi bağlamı anlama fırsatı sunmaktadır.

İGÜ GSF olarak Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.