Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever “Modern Türkiye'nin Oluşumu I” Seminerine Katıldı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Ayten Bengisu Cansever, Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) tarafından düzenlenen "Modern Türkiye'nin Oluşumu I" seminerine katılım sağladı. Bu önemli seminer, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel bir selam niteliğinde olup Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya tarafından verilmektedir.
Seminer, 19. yüzyılın sonlarından Cumhuriyet'in ilanına kadar olan dönemi incelemeyi hedeflemektedir. "Modern Türkiye'nin Oluşumu I" başlıklı bu dikkat çekici etkinlik, modern Türkiye'nin siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel kökenlerini ve evriliş süreçlerini aydınlatmayı amaçlamaktadır. Güz dönemi boyunca 4 hafta sürecek olan bu seminerde, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinden Cumhuriyet dönemine uzanan tarihi bir çerçevede ele alınacak.

Seminerin odak noktası, dünya çapındaki gelişmeler bağlamında Osmanlı modernleşmesinin farklı boyutlarını ele almak olacak. Tanzimat ve Meşrutiyet dönemlerinin Türkiye'nin modernleşme yolculuğunda oynadığı rolün yanı sıra, Cumhuriyet deneyimine uzanan bir çizgi çizilmesi planlanıyor. Seminer, bu uzun soluklu tarih diliminde Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet Türkiye'si arasındaki süreklilikleri ve kopuşları açığa çıkaracak.

Modern Türkiye'yi şekillendiren dinamiklerin ve faktörlerin incelendiği bu seminer, tarih, sosyoloji ve kültür alanlarında çalışan araştırmacılar ve meraklıları için büyük bir öneme sahip. Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinden Cumhuriyet dönemine kadar uzanan bu köprüde, Türkiye'nin modern kimliğinin ve toplumsal değişiminin nasıl şekillendiğine dair önemli soruları gündeme getirecek. Gökhan Çetinsaya tarafından sunulan seminer, Cumhuriyetimizin 100. yılına saygı duruşu niteliği taşıyor ve modern Türkiye'nin oluşum sürecini daha iyi anlamak isteyenlere değerli bir bakış sunuyor.

Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.