Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever “Aile Danışmanlığı” Eğitimini Tamamladı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Ayten Bengisu Cansever Marmara Üniversitesi Aile Danışmanlığı Sertifika Programı’nı tamamlayarak “Aile Danışmanı” unvanını aldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Ayten Bengisu Cansever altı ay süren ve toplamda 450 saatlik olan Marmara Üniversitesi Aile Danışmanlığı Sertifika Programı’nı tamamlayarak Aile Danışmanı unvanını alarak T.C. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen yetkileri hak etti. Altı ay süren programda Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever, Aile Danışmanlığı İçin Psikoloji Tarihi ve Teorileri; Aile Danışmanlığında Klasik ve Postmodern Kuramlar; Aile Danışmanlığında Bilişsel Dav. Kuram ve Uyg.; Aile Danışmanlığında Temel Danışmanlık Becerileri, Aile ve Evlilik Süreçleri; Kültür, Maneviyat ve Eğitim Bağlamında Aile; Aile Sağlık ve Cinsellik; Aile Danışmanlığı Süreci Ve Becerileri; Saha Uygulaması; Süpervizyon olmak üzere toplamda 450 saatlik eğitim aldı. Teorik eğitimin sonunda 5 seans süren ilk danışan uygulamasını da Doç. Dr. Durmuş Ümmet süpervizyonluğunda gerçekleştirerek sertifikayı almaya hak kazandı.

Arş. Gör. Bengisu Cansever Aile Danışmanlığı Sertifika Eğitimini tamamlayıp “Aile Danışmanı” unvanı kazanması hakkında duygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

“Aile danışmanlığı en genel anlamıyla; birey ile yürütülen terapi sürecine, bireyin içinde bulunduğu ailenin dahil edildiği terapötik yaklaşımdır. Bireyin içinde bulunduğu kültür yapısı, sosyal çevreye göre bu durum değişebilmektedir. Aile ve çift terapisinde, alkol sorunları, iletişim sorunları, ilişki önce danışmanlık boşanma sonrası travmalar, yas ve kayıplar, bireysel sorunlar, cinsel sorunlar, depresyon, obezite, çocuk ve ergenlerin karşılaştığı güçlükler, akran zorbalıkları, özel çocuklar ile yaşanan güçlükler gibi geniş yelpazede meseleler için danışmanlık hizmeti alınabilir. Bu noktada aile danışmanlığı denildiğinde bireylerin zihinlerinde çok kısıtlı bir düşünce belirirken aslında oldukça geniş bir nosyon olduğunu tekrar vurgulamak isterim. Özellikle iletişimin ve sosyolojinin kesiştiği alanda akademik çalışmalarımı sürdürürken aile danışmanlığı ile birlikte hem teorik anlamda hem de uygulamada çok daha farklı bakış açıları kazandığımı söylemem mümkündür. İçinde yaşadığımız toplumu ve elbette o toplumdaki bireysel deneyimleri köken aileleri veyahut ikili ilişkileri ile birlikte okuduğumuzda onlara bir noktada yardımcı olmayı istedim.”

Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.