Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Önerileriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Arş. Gör. Ayşe Seray Engin bildiri sunumu gerçekleştirdi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarında Arş. Gör. Ayşe Seray Engin “Tanrıların Yiyeceği Kakaonun Tarihsel Yolculuğu; Çikolatanın Dünü Ve Bugünü ” başlıklı sözlü bildiri sunumunu gerçekleştirdi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarında Arş. Gör. Ayşe Seray Engin “Tanrıların Yiyeceği Kakaonun Tarihsel Yolculuğu; Çikolatanın Dünü Ve Bugünü ” başlıklı sözlü bildiri sunumunu gerçekleştirdi.

Arş. Gör. Ayşe Seray Engin,  bu yıl Arel Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı ve bu yıl altıncısı düzenlenen “GANUD-VI - 6. Uluslararası Gastronomi, Beslenme Ve Diyetetik Kongresi”ne katılım sağladı. Kongre 20-21 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Kongre hem yüz yüze hem de çevrimiçi katılıma açık şekilde gerçekleştirildi. Arş. Gör. Ayşe Seray Engin kongrede “Tanrıların Yiyeceği Kakaonun Tarihsel Yolculuğu; Çikolatanın Dünü Ve Bugünü” başlıklı bildirisini sözlü olarak çevrimiçi şekilde sundu.

Engin, sunumunda ilk olarak kakao bitkisinin kökeninden bahsederek keşfinden itibaren farklı uygarlıklar tarafından nasıl kullanıldığını, kakaonun Avrupa’ya nasıl yayıldığını, kakao ve çikolata üretim teknolojileri ve kakaonun sağlıkla ilişkisi gibi konular hakkında bilgiler verdi. Bu çalışma ile çikolatanın gastronomideki yeri ve önemini vurgulamak isteyen Engin, nitel araştırma yöntemlerinden literatür taraması yöntemini kullanmıştır. Arş. Gör. Ayşe Seray Engin “4000 yıllık bir geçmişe sahip olan kakao, ilk keşfinden bu yana her yaştan bireyin çok severek tükettiği bir gıda halini almıştır.” Şeklindeki ifadesi ile kakaonun ve çikolatanın ne kadar sevildiğini vurgulanmıştır.

Bildirinin tam metnine ait künye bilgisi aşağıda yer almaktadır.

Engin, A.S. (2024). Tanrıların Yiyeceği Kakaonun Tarihsel Yolculuğu; Çikolatanın Dünü ve Bugünü / The Historical Journey of Cocoa, Food of the Gods; Past and Present of Chocolate. 6. Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul.

Arş. Gör. Ayşe Seray Engin’i tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz.



Haberler

Tüm Haberler