Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in Kitap Bölümü Yayımlandı!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in kitap bölümü yayımlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in kitap bölümü yayımlandı.
Editörlüğünü Doç. Dr. Murat Doğan’ın yaptığı “Gastronomi Mühendisliği” isimli kitabın ilk baskısı geçtiğimiz Eylül ayında yayımlandı. Bir önceki haberde ilgili kitap hakkında detaylı bilgiler yer aldı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanına farklı bir bakış açısı getirmesi bakımından önemli olan bu kitapta toplamda on beş yazar bulunmaktadır. Kitabın tamamı on üç bölümden oluşmakta ve bu bölümlerden bir tanesi de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’e aittir. Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’e ait bölüm “Vücudumuzdaki Moleküller ve Besinler: Beslenme” başlığı ile kitapta yer aldı.
Kaleme aldığı kitap bölümünde önce beslenme kavramını irdeleyen Çetin, besin öğeleri ve besinlerin fonksiyonlarından bahsederek bir temel atmıştır. Ardından besin ögeleri, besinlerin fonksiyonları, besin grupları, besin piramidi ve fonksiyonel gıdalar gibi konu başlıklarına yer veren Çetin, bölümü daha detaylı olarak açıklamıştır. Beslenme kavramını alt başlıklarıyla detaylıca inceleyen Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin, bölümün son kısmında ise beslenme ile ilgili olarak; “Gıdalara dair gıda güvenliği nedir ve nasıl sağlanır?”, “Gıda alerjisi ve intoleransı nedir?”, “Önlemek için neler yapılabilir?”, “Dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?” ve “Gıdalarda alerjen bildirimi ve etiketleme nasıl yapılır?” gibi son derece önemli konulara da değinerek bilgiler aktarmıştır.
Bölüm yazarlığı için Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’i tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak 2024-2025 Güz Dönemi’nde Kariyer Merkezi desteği ile düzenlenen Kariyer Danışmanlığı Etkinliği ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden Arş. Gör. Merve Karadaban, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, Mimarlık (İngilizce) ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Endüstri 5.0 ve Mimarlık” başlıklı söyleşi, 6 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde “Orman Lezzetleri” ile açık havada farklı pişirme teknikleri üzerine uygulamalı şekilde gerçekleştirilen ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın yeni makalesi yayınlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü, sektörle olan bağlarını daha da güçlendirmek amacıyla yeni dış paydaşını büyük bir memnuniyetle karşıladı. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nin iş birliğiyle ilk kez düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilirlik Kısa Film Festivali, üç günlük yoğun ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) genelinde geçtiğimiz hafta, 25-27 Kasım 2024 tarihleri arasında Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) denetimleri gerçekleşti. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ...