Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in Kitap Bölümü Yayımlandı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in kitap bölümü yayımlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in kitap bölümü yayımlandı.

Editörlüğünü Doç. Dr. Murat Doğan’ın yaptığı “Gastronomi Mühendisliği” isimli kitabın ilk baskısı geçtiğimiz Eylül ayında yayımlandı. Bir önceki haberde ilgili kitap hakkında detaylı bilgiler yer aldı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanına farklı bir bakış açısı getirmesi bakımından önemli olan bu kitapta toplamda on beş yazar bulunmaktadır. Kitabın tamamı on üç bölümden oluşmakta ve bu bölümlerden bir tanesi de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’e aittir. Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’e ait bölüm “Vücudumuzdaki Moleküller ve Besinler: Beslenme” başlığı ile kitapta yer aldı.

Kaleme aldığı kitap bölümünde önce beslenme kavramını irdeleyen Çetin, besin öğeleri ve besinlerin fonksiyonlarından bahsederek bir temel atmıştır. Ardından besin ögeleri, besinlerin fonksiyonları, besin grupları, besin piramidi ve fonksiyonel gıdalar gibi konu başlıklarına yer veren Çetin, bölümü daha detaylı olarak açıklamıştır. Beslenme kavramını alt başlıklarıyla detaylıca inceleyen Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin, bölümün son kısmında ise beslenme ile ilgili olarak; “Gıdalara dair gıda güvenliği nedir ve nasıl sağlanır?”,  “Gıda alerjisi ve intoleransı nedir?”, “Önlemek için neler yapılabilir?”,  “Dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?” ve  “Gıdalarda alerjen bildirimi ve etiketleme nasıl yapılır?” gibi son derece önemli konulara da değinerek bilgiler aktarmıştır.
 
Bölüm yazarlığı için Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’i tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz!


Haberler

Tüm Haberler