Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in Kitap Bölümü Yayımlandı!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in kitap bölümü yayımlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in kitap bölümü yayımlandı.
Editörlüğünü Doç. Dr. Murat Doğan’ın yaptığı “Gastronomi Mühendisliği” isimli kitabın ilk baskısı geçtiğimiz Eylül ayında yayımlandı. Bir önceki haberde ilgili kitap hakkında detaylı bilgiler yer aldı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanına farklı bir bakış açısı getirmesi bakımından önemli olan bu kitapta toplamda on beş yazar bulunmaktadır. Kitabın tamamı on üç bölümden oluşmakta ve bu bölümlerden bir tanesi de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’e aittir. Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’e ait bölüm “Vücudumuzdaki Moleküller ve Besinler: Beslenme” başlığı ile kitapta yer aldı.
Kaleme aldığı kitap bölümünde önce beslenme kavramını irdeleyen Çetin, besin öğeleri ve besinlerin fonksiyonlarından bahsederek bir temel atmıştır. Ardından besin ögeleri, besinlerin fonksiyonları, besin grupları, besin piramidi ve fonksiyonel gıdalar gibi konu başlıklarına yer veren Çetin, bölümü daha detaylı olarak açıklamıştır. Beslenme kavramını alt başlıklarıyla detaylıca inceleyen Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin, bölümün son kısmında ise beslenme ile ilgili olarak; “Gıdalara dair gıda güvenliği nedir ve nasıl sağlanır?”, “Gıda alerjisi ve intoleransı nedir?”, “Önlemek için neler yapılabilir?”, “Dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?” ve “Gıdalarda alerjen bildirimi ve etiketleme nasıl yapılır?” gibi son derece önemli konulara da değinerek bilgiler aktarmıştır.
Bölüm yazarlığı için Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’i tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...