Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin Biyogüvenlik ve Biyoterörizm Sempozyumu’na Katıldı
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin Biyogüvenlik ve Biyoterörizm Sempozyumu’na katıldı.
İstanbul Rumeli Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı ile Tarım Hayvancılık ve Gıda Uygulama Teknoloji ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Biyogüvenlik ve Biyoterörizm Sempozyumu” 31 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirildi. Saat 11:00’de online olarak Zoom platformu üzerinden başlayan sempozyum yaklaşık 7 saat sürdü. Online olarak düzenlenen sempozyum 3 oturum şeklinde gerçekleştirildi. Oturumlar sonucunda alanında uzman akademisyenler tarafından toplamda 9 sunum gerçekleştirildi.
Biyoterör, insanların yaşam ve sağlıklarını doğrudan veya dolaylı olarak etkilemek amacıyla biyolojik unsurların kullanılmasını içeren ve ciddi sonuçlar doğuran bir durumdur. Sempozyumda gerçekleştirilen sunumlara ait bilgiler aşağıdaki gibidir:
1. Oturum ‘Biyogüvenlik’
Günümüzde Biyogüvenlik Yasası (Av./Arb. Yasemin Bal)
Biyogüvenlik ve Gıda Güvenliği (Prof. Dr. Mustafa Tayar)
GDO’lar ve Analiz Yöntemleri (Prof. Dr. Özge Özgen Arun)
2. Oturum ‘Biyoterörizm’
Biyoterörizm ve Önemi (Uzm. Veteriner Hekim Erol Gazi Hisoğlu)
Bakteriler ve Toksinleri (Prof. Dr. Ali Aydın)
Koronavirüslerin Dünü, Bugünü ve Yarını (Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz)
3. Oturum ‘Biyoterörizme Karş ı Alınması Gereken Tedbirler’
Biyoterörizmde Laboratuvar Hizmetlerinin Önemi (Öğr. Üyesi. Ömer Çakmak)
Yüksek Güvenlikli Laboratuvar Temel Prensipler ve Biyoemniyet (Doç. Dr. Mustafa Sencer Karagül)
Biyoterörizme Karşı Tedbirler (Prof. Dr. Mehmet Çalıcıoğlu)
Sempozyum sonunda oturumların hepsine eksiksiz katılan katılımcılara e-sertifika verildi. Tüm oturumlara eksiksiz katılan Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin e-sertifika almaya hak kazanmıştır.
Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’e eğitim ve akademik hayatında başarılarının devamını dileriz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...