Apart Uluslararası Kısa Film, Video ve Fotoğraf Sempozyumu Gerçekleşti!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından desteklenen, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın yürütücülüğünde gerçekleştirilen Apart Uluslararası Kısa Film, Video ve Fotoğraf Sempozyumu, 19-21 Ekim tarihleri arasında, Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın açılış konuşması ile 19 Ekim’de başlayan sempozyum, üç günlük yoğun programın ardından 21 Ekim’de sona erdi.

“Kısa film, video ve fotoğraf son yıllarda akademisyenlerin, sanatçıların ve sanatseverlerin çeşitli filozofik eksenlerde üzerine eğilmeye çalıştığı alanlardır. Spekülatif, hatta provokatif düşünce üretimi konusunda oldukça geniş bir anlam yelpazesine ve potansiyeline sahip olan bu alanlar, endüstriyel ‘gerek ve yeter şart’lardan azade bir şekilde çalışılabilinen ve ne yazık ki artık elimizde son kalan üretim biçimleridir. Bu alanlar ve üretim biçimleri üzerine düşünmek ise eser sayıdaki anlama ve düşünme fırsatlarının en besleyicilerinden ve en aydınlatıcılarından biridir.” mesajıyla ve amacıyla yola çıkan sempozyum, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin desteğiyle gerçekleştirildi.

Ortak ve Özverili Bir Çalışma

Sempozyumda Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Araştırma Görevlileri Eda Çekemci ve Okan Kırbacı da bildiri sunuşlarını gerçekleştirdi. Arş. Gör. Eda Çekemci, “Kullanımlar ve Doyumlar Kuramından Esinle: Neden Kısa Film İzliyoruz?” başlıklı bildirisini, Arş. Gör. Okan Kırbacı ise “Kısa Filmde Aseksüel Bir Temsil: It’s Not You. It’s Not Me.” başlıklı bildirisini sundu.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin düzenleme, fotoğraf, video, organizasyon ekiplerinde görev aldıkları sempozyum, ortak ve özverili bir çalışmanın neticesinde başarılı bir şekilde tamamlandı.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ı, bildirilerini sunan Arş. Gör. Eda Çekemci ve Arş. Gör. Okan Kırbacı’yı, sempozyumda emeği geçen tüm bölüm öğrencilerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.