Amerika’da ve Kruvaziyer Gemilerinde İş İmkânları!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün düzenlediği “Amerika’da ve Kruvaziyer Gemilerinde İş İmkânları” başlıklı etkinlik düzenlendi.
17 Mart Perşembe günü saat 10:00’da başlayan etkinlik, J blokta gerçekleştirildi. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerinin yanı sıra, Turizm Rehberliği, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık gibi bölümlerden öğrencilerin bulunduğu etkinlikte, Türkiye’de Kruvaziyer firmalarında temsilcilik yapan Muammer Songur, sözlerine öncelikli olarak kendini tanıtarak başladı. Bu işe kaç yaşında, nasıl başladığı ve hangi ülkelere gittiğinden bahseden Songur, yurtdışına ilk gittiğinde karşılaştığı zorluklar ve farklı ortamlara nasıl uyum sağladığından da söz etti. Ardından son yılların yeni ve oldukça fazla talep gören tatil konsepti olan kruvaziyer gemiler ve iş imkânları hakkında detaylı bilgiler verdi.
Songur, kendi mesleki deneyimlerini, kruvaziyer gemilerinde çalışmak üzere yurtdışına gönderdiği öğrencilerinin başarılarının görsellerin, uluslararası kruvaziyer gemilerinin turizmdeki durumu ve çalışma şartları ile ilgili bilgiler vererek görsel sunumlar gerçekleştirdi ve konuyla ilgili videolar izletti.
Songur ayrıca çalışma şartlarının zorluğunun yanında gemilerde yolculara sunulan sınırsız imkânlardan da söz etti ve bu imkânlarda çalışabilmek için yabancı dilin en önemli kriterlerden olduğunu iş görüşmelerinden örneklerle anlattı.
Muammer Songur sunumunun ardından öğrencilerin kendisine yönelttiği soruları cevapladı. Soru cevap kısmından sonra Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak’ın, konuğumuz Muammer Songur’a plaketini takdim etmesi ile etkinliğimiz son buldu.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak etkinliğimize katılıp değerli bilgi ve tecrübelerini aktardığı için Muammer Songur’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...