Akademik Kadromuz Gelişiyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölümü akademik kadrosuna Öğr. Gör. Enver Tatlısu katıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi’nde bulunan iç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölümü, akademik kadrosunu genişletmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Öğr. Gör. Büşra Babacan’ın kadroya dâhil olmasının ardından şimdi ise kadroya Öğr. Gör. Enver Tatlısu katıldı. Akademik kadroya dahil olan Öğr. Gör. Enver Tatlısu, yürüteceği derslerin dışında 2022-2023 eğitim öğretim yılının Güz dönemi boyunca salı günleri 14.00 ile 16.00 saatleri arasında belirlenmiş olan danışmanlık saatlerinde de öğrencilerle buluşacak.

Lisans eğitimini 2010 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Endüstriyel Tasarım Bölümü’nde tamamlayan Öğr. Gör. Enver Tatlısu, yüksek lisansını 2015 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Endüstriyel Tasarım Programı’nda tamamlamıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Programı’nda doktora eğitimine ve araştırmalarına devam eden Tatlısu, spekülatif tasarım, eleştirel tasarım ve katılımcı tasarım gibi çağdaş tasarım yaklaşımları aracılığı ile ürün-kullanıcı ilişkilerinin günümüz dünyasının ekonomik, toplumsal ve çevresel sorunlarıyla başa çıkabilecek şekilde yeniden düzenlenmesini konu edinen tez çalışmasına devam etmektedir. Tatlısu, söz konusu alandaki çalışmalarını tasarım araştırmacısı, eğitimcisi ve pratisyeni olarak sürdürmektedir.

‘Gelişim’ Yolculuğunda Görüşmek Üzere

Uzun yıllardır akademi içerisinde olan Tatlısu, "tutku ile bağlı olduğum mesleğim ve üniversite hayatıma bugün İstanbul Gelişim Üniversitesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölümü’nde devam ediyor olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum" diyerek, dönemin başlaması ile öğrencilerle tanışma fırsatı bulmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ve öğrencilerin ilgili, meraklı ve heyecanlı hallerinin büyük motivasyon kaynağı olduğunu dile getirdi. Her biri kendi alanında uzman, kendini nitelikli eğitime ve araştırmaya adamış çalışma arkadaşları ve çağın gerekliliklerinin farkında olan öğrenciler ile çalışmaktan keyif alacağının altını çizen Tatlısu, "sıcak, samimi karşılamaları ve bu güzel ortamda çalışma fırsatı verdikleri için tüm İstanbul Gelişim Üniversitesi ailesine teşekkürü borç bilirim" diyerek heyecanını dile getirdi.