Ahmet Bikiç, 1. Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali'nin Festival Direktörü Oldu!

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Öğretim Görevlisi ve tanınmış Yönetmen Ahmet Bikiç, Türkiye sinemasının önemli organizasyonlarından biri olan 1. Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali'nin festival direktörü oldu.

Geçtiğimiz günlerde festival komitesi tarafından yapılan duyuruya göre, 1. Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali 19-22 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu dönemde, Türkiye'nin dört bir yanından belgesel ve kısa film yapımcıları, yönetmenler ve sinema severler bu etkinlikte bir araya gelecek.

Ahmet Bikiç, uzun yıllardır başarılı belgesel ve kısa filmlere imza atan deneyimli bir yönetmen olarak biliniyor. Yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği eserler, ulusal ve uluslararası düzeyde önemli ödüller kazanmış ve sinema dünyasında takdir toplamıştır. Kendisinin festivale direktör olarak atanması, organizasyona büyük bir heyecan ve profesyonellik getireceği düşünülmektedir.

Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali, sinema dünyasının yeni yeteneklerini keşfetmek ve belgesel/kısa film alanında sanatsal başarıları ödüllendirmek için düzenleniyor. Katılımcılar, farklı kültürlerin bir araya gelmesine ve sanatsal etkileşimin artmasına olanak sağlayan bu etkinlikte, üst düzey jüri üyelerinin değerlendirmeleriyle filmlerini sergileme fırsatı bulacaklar.

Ahmet Bikiç, festivalin düzenleneceği Diyarbakır kentinde büyük bir coşkuyla karşılanacağına inanılıyor. Festivalin, belgesel ve kısa film alanındaki yaratıcı çalışmaları teşvik etmesi ve sinemaseverleri heyecanlandırması bekleniyor.

Yönetmen Ahmet Bikiç, bu önemli organizasyonun başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi için titizlikle çalışacak ve Türkiye sinemasının geleceğine katkı sağlamak adına elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Festivalin, Türk sinemasının gelişimine ve dünya sinemasındaki yerinin güçlenmesine katkı sağlaması umut ediliyor.

Katılımcılar ve sinemaseverler, 1. Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali'ne katılmak ve önemli sanatsal eserlerle buluşmak için tarihlerini şimdiden işaretlemeye başlayabilirler.