8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kapsamında “Profesyonel Hayattan Kadın Deneyimleri” Başlıklı Panel Gerçekleşti!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen “Profesyonel Hayattan Kadın Deneyimleri” başlıklı panel, 7 Mart Perşembe günü, K Blok 14. Kat Tasarım Stüdyosu alanında, saat 14.00-16.00 aralığında gerçekleşti.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkan Yardımcısı Öğretim Görevlisi Selcen Nurcan Keskin Urmak moderatörlüğünde gerçekleşen panele; Yüksek Mimar ve Restorasyon Uzmanı Sayın Gül Aslan, Yüksek Mimar ve Kentsel Tasarım Uzmanı Sayın Göknur Ören Ersin, İç Mimar Sayın Zeynep Deveer, İç Mimar Sayın İlayda Özdemir, İç Mimar Sayın Sueda Tüccaroğlu ve son olarak İç Mimar Sayın Pınar Ergün olmak üzere alanında uzman altı farklı kadın konuşmacımız katılım gösterdi.

Bu etkinlik ile, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında profesyonel hayattan kadınların deneyimlerini paylaşmak ve bu deneyimlerin ışığında farkındalık oluşturmak amaçlanmıştır. Özellikle İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden mezun olan ve sektörde aktif olarak çalışan kadınların meslek hayatlarında karşılaştıkları zorluklar ve bu zorlukları aşma yolları ele alındı.

Konuşmacılar, kendi meslek hayatlarında edindikleri tecrübelerden yola çıkarak kadın olarak sektörde var olma konusunda aktarımlarda bulundu. Konuklarımız genel olarak profesyonel meslek hayatları boyunca yaşadıkları zorlukları ve bu zorlukların üstesinden nasıl geldiklerini paylaşmış ve iç mimarlık ve çevre tasarımı alanında sektörde kadın olarak karşılaştıkları durumlar konusunda anlatımlarda bulunmuşlardır. Son olarak konuklarımız başarı hikâyelerini aktarmış ve dinleyicilerden sorular alınmıştır.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panel etkinliği soru-cevap bölümünün ardından sonlandırılmıştır.

Konuşmacılarımıza ve öğrencilerimize değerli katılımları ve katkıları için çok teşekkür ederiz.