Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 2237-A Kapsamında TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Eğitim Programında Dr. Öğretim Üyesi Murat Doğan İki Sunum Gerçekleştirdi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan yardımcısı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan 2237-A Kapsamında TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Eğitim Programında sunum yaptı.
2237-A kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenen ‘’Gastronomide Bilim ve Teknik: Mutfakta Mühendis Var-2’’ başlıklı eğitim programında üniversitemizi temsilen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan “Aşçılığın sonu mu geliyor? Yemek Üretiminde Robotik Sistemler ve Endüstri 4.0” ve “Taze Makarna Üretiminde Yeni Yaklaşımlar” başlıklı sunumları ile katılım sağlamıştır. Dr. Murat Doğan ilk sunumuyla Endüstri 4.0’ün gastronomi uzmanları için bir son mu olduğunu? Sektöre nasıl etki edeceğini ve nelere yol açabileceği gibi hususlara dikkat çektiğini belirtmiştir. Sunumla sanayi devriminden Endüstri 4.0’e aşçılık, yemek üretiminde kullanılan yeni nesil makine ve sistemler ve yemek üretimi için gelecek projeksiyonu yapmıştır.

Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan:

“Akıllı gıda fabrikalarının üretimi, endüstri 4.0’le beraber dikey tarım uygulamalarının yaygınlaşması, akıllı sistemlerle sıcaklıkların ölçülmesi, toprağın nemi ölçülecek, bitkinin besin ögeleri azaldıysa bunlar takviye edilecek, havadan izleme sistemleri endüstri 4.0’le birlikte oluyor ve olmaya devam edecek. Ayrıca Endüstri 4.0’le elde edilen sonuçlar ve azalan fiyatlar optimize edilmiş makine performansını geliştirebilecektir. Bu durum aynı zamanda katma değeri olan gelir sistemlerinin yaratılmasını sağlayacak ve tedarik zinciri boyunca kusursuz bağlantı sağlanmasına izin verecektir. Yani, endüstri 4.0 sadece büyük ölçekli üreticilere değil, tam aksine küçük ve orta büyüklükteki yiyecek üreticileri için birçok fayda sağlamaktadır.” şeklinde konuştu.

Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan ‘’Taze Makarna Üretiminde Yeni Yaklaşımlar’’ sunumunda ise toplumda ve gastronomi faaliyetlerinden önemli yer tutan ve sevilerek tüketilen taze makarnaya proses mühendisliği gözüyle bakış ve gastronomi uzmanlarına mühendislik açısından ele alış metodolojisinin anlatıldığını belirtmiştir. Bu program YouTube platformundan canlı olarak yayınlanmış olup tekrarını aşağıda belirtilen linkler üzerinden izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=w2vEus6bF4A
https://www.youtube.com/watch?v=nuYsnWpgeYs

 tübitak sunumu



Haberler

Tüm Haberler