2237-A Kapsamında TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Eğitim Programında Dr. Öğretim Üyesi Murat Doğan İki Sunum Gerçekleştirdi
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan yardımcısı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan 2237-A Kapsamında TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Eğitim Programında sunum yaptı.
2237-A kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenen ‘’Gastronomide Bilim ve Teknik: Mutfakta Mühendis Var-2’’ başlıklı eğitim programında üniversitemizi temsilen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan “Aşçılığın sonu mu geliyor? Yemek Üretiminde Robotik Sistemler ve Endüstri 4.0” ve “Taze Makarna Üretiminde Yeni Yaklaşımlar” başlıklı sunumları ile katılım sağlamıştır. Dr. Murat Doğan ilk sunumuyla Endüstri 4.0’ün gastronomi uzmanları için bir son mu olduğunu? Sektöre nasıl etki edeceğini ve nelere yol açabileceği gibi hususlara dikkat çektiğini belirtmiştir. Sunumla sanayi devriminden Endüstri 4.0’e aşçılık, yemek üretiminde kullanılan yeni nesil makine ve sistemler ve yemek üretimi için gelecek projeksiyonu yapmıştır.
Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan:
“Akıllı gıda fabrikalarının üretimi, endüstri 4.0’le beraber dikey tarım uygulamalarının yaygınlaşması, akıllı sistemlerle sıcaklıkların ölçülmesi, toprağın nemi ölçülecek, bitkinin besin ögeleri azaldıysa bunlar takviye edilecek, havadan izleme sistemleri endüstri 4.0’le birlikte oluyor ve olmaya devam edecek. Ayrıca Endüstri 4.0’le elde edilen sonuçlar ve azalan fiyatlar optimize edilmiş makine performansını geliştirebilecektir. Bu durum aynı zamanda katma değeri olan gelir sistemlerinin yaratılmasını sağlayacak ve tedarik zinciri boyunca kusursuz bağlantı sağlanmasına izin verecektir. Yani, endüstri 4.0 sadece büyük ölçekli üreticilere değil, tam aksine küçük ve orta büyüklükteki yiyecek üreticileri için birçok fayda sağlamaktadır.” şeklinde konuştu.
Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan ‘’Taze Makarna Üretiminde Yeni Yaklaşımlar’’ sunumunda ise toplumda ve gastronomi faaliyetlerinden önemli yer tutan ve sevilerek tüketilen taze makarnaya proses mühendisliği gözüyle bakış ve gastronomi uzmanlarına mühendislik açısından ele alış metodolojisinin anlatıldığını belirtmiştir. Bu program YouTube platformundan canlı olarak yayınlanmış olup tekrarını aşağıda belirtilen linkler üzerinden izleyebilirsiniz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...