2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) 2023-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Akademik Kurul Toplantısı, Dekan Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp’in başkanlığında Güzel Sanatlar Fakültesi akademik ve idari personelinin katılımlarıyla çevrim içi şekilde gerçekleşti.
Güzel Sanatlar Fakültesi 2023-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Akademik Kurul Toplantısı 14 Mart 2023 Pazartesi günü çevrimiçi olarak Google Meet üzerinden gerçekleştirildi. Dekan Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp’in başkanlığında açılan toplantıda öncelikli Güz Döneminin değerlendirilmesi yapıldı. Yüz yüze eğitim ile tamamlanan güz döneminde gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler, sosyal sorumluluk projeleri, düzenlenen öğrenci/öğretim elemanı sergileri ve yapılan akademik çalışmalardan bahsedildi. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı, tüm bu faaliyetler için başta Araştırma Görevlileri olmak üzere tüm akademik personele teşekkür etti. Ayrıca fakülte genelinde öğretim elemanı sayısının az olduğu fakat bu kadar az sayı ile çok güzel işler yapıldığının da altını çizdi.

Yeni döneme dair bilgilendirmeler de yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı özellikle online sistemde dikkat edilmesi gerekenlerden de bahsetti. Özellikle derslerin vaktinde başlayıp bitirilmesi ve derslerin sisteme yüklendiğinin kontrol edilmesi gerekliliği üzerinde durdu.

Son İki Yılın Değerlendirmesi

Fakültemiz tarafından düzenlenen Highlights Dosyası’nın tanıtımı da Akademik Kurul Toplantısı’nda yapıldı. Son iki yılda fakültemizde yapılan tüm sanatsal ve akademik faaliyetleri kapsayan bu dosyanın içeriğinin ne kadar dolu olduğundan da bahsedildi.

AQAS Sürecine Dair

AQAS Kuruluşu tarafından akredite olan bölümlerimizin neler yapması gerektiğinden de toplantıda bahsedildi. Özellikle dış paydaşlar ile ilişkilerin güçlendirilmesi için toplantı ve etkinliklere ağırlık verilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Ayrıca öğrencileri sektöre hazırlamak için dış paydaş etkinliklerinin önem taşıdığı konuşuldu. Yine AQAS süreci kapsamında her dönem başında ders bilgi paketlerinin güncellenmesi ve takibinin sağlanması gerekliliği tekrar hatırlatıldı.

Bölümlerin Yeni Dönem Hedefleri

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp’in değerlendirmeleri ve konuşmasının ardından tüm bölümlerin bölüm başkanlarına tek tek söz verilerek yeni dönem için belirlenen bölüm hedef ve stratejilerinin aktarılması istendi. İlk olarak sözü İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (Türkçe ve İngilizce) Bölümlerinin Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Parvin Heidari aldı, ardından sırasıyla Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, İletişim ve Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar, Grafik Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metin Kuş ile son olarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak söz aldı. Tüm bölüm başkanları bölümleri hakkında geçmiş dönem değerlendirmesi yaparak yeni döneme dair planlarından bahsetti.

Toplantı bahar dönemi ile ilgili dilek ve temennilerin sunulmasının ardından sonlandırıldı