“Turizmin Gelişiminde Gastronomi Turizmi” Kitabı Raflarda Yerini Aldı!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın bölüm yazarı olarak katkı sağladığı kitap raflarda yerini aldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın bölüm yazarı olarak katkı sağladığı kitap raflarda yerini aldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan, “Turizmin Gelişiminde Gastronomi Turizmi” adlı kitapta bölüm yazarı olarak yer aldı. İlk baskısı Eylül 2023’de yayımlanan kitap, gastronomi turizmini farklı perspektifler ile ele alıyor. Editörlüğünü Prof. Dr. Birol Saygı ile Doç. Dr. Gül Yılmaz’ın üstlendiği kitapta, on yedi farklı üniversiteden toplamda yirmi iki yazar ve on yedi bölüm yer almaktadır. Doç. Dr. Murat Doğan ise kitabın dokuzuncu bölümü olan “Yeşil Mutfak, Sürdürülebilirlik ve Gastronomi” isimli bölümün yazarlığını üstlenmiştir.
Doç. Dr. Murat Doğan, kitap bölümünde sürdürülebilirlik ve gastronomi kavramları ile yeşil mutfak kavramlarını ele almıştır. Bölümde, 1929’daki Büyük Buhran ve sonrasında yaşanan ekonomik sorunların aşılabilmesi için gelişmiş ülkelerin sanayileşme ve üretime odaklandığından bahsedilmiştir. Doğan, ekolojik dengenin bozulduğunun 1960’larda farkına varıldığını, 1970’lerde ise çevreye zarar vermeden üretim yapılabileceği fikrinin tartışılmaya başlandığını belirtmiştir.
Doç. Dr. Murat Doğan, kitap bölümünde şu ifadeleri kullanmıştır;
“Tüm bu tartışmalar sonucu, ekosistem sorunlarının bütüncül bir bakış açısıyla ele alınması gerekliliği anlaşılmıştır. İnsan ve doğa arasında iyi bir dengenin ve uyumun oluşturulması, doğal kaynaklara zarar vermeden bilinçli üretim ve tüketiminin sağlanması ve gelecek nesillerin gereksiniminin karşılanmasına olanak sağlayacak planların oluşturulmasının olmazsa olmaz olduğuna karar verilmiştir. Tüm bu problemlerin çözümü de sürdürülebilir modellerde saklıdır. Günümüzde trend olan yeşil mutfak kavramı turizm ve yiyecek – içecek sektöründe sürdürülebilirlik gastronomi modellerinin en önemlilerinden biridir. Bu bölümde enerji kullanımını azaltmayı, geri dönüştürülmüş veya hızla yenilenebilir kaynaklardan yapılan malzemeleri kullanmayı ve düşük çevresel etkiyi hedefleyen yeşil mutfak hareketi açıklanacaktır. Ayrıca sürdürülebilirlik ve gastronomi kapsamında sürdürülebilirlik konularına değinilecektir.”
Bölüm yazarlığı için Doç. Dr. Murat Doğan’ı tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...