“Turizmin Gelişiminde Gastronomi Turizmi” Kitabı Raflarda Yerini Aldı!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın bölüm yazarı olarak katkı sağladığı kitap raflarda yerini aldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın bölüm yazarı olarak katkı sağladığı kitap raflarda yerini aldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan, “Turizmin Gelişiminde Gastronomi Turizmi” adlı kitapta bölüm yazarı olarak yer aldı. İlk baskısı Eylül 2023’de yayımlanan kitap, gastronomi turizmini farklı perspektifler ile ele alıyor. Editörlüğünü Prof. Dr. Birol Saygı ile Doç. Dr. Gül Yılmaz’ın üstlendiği kitapta, on yedi farklı üniversiteden toplamda yirmi iki yazar ve on yedi bölüm yer almaktadır. Doç. Dr. Murat Doğan ise kitabın dokuzuncu bölümü olan “Yeşil Mutfak, Sürdürülebilirlik ve Gastronomi” isimli bölümün yazarlığını üstlenmiştir.
Doç. Dr. Murat Doğan, kitap bölümünde sürdürülebilirlik ve gastronomi kavramları ile yeşil mutfak kavramlarını ele almıştır. Bölümde, 1929’daki Büyük Buhran ve sonrasında yaşanan ekonomik sorunların aşılabilmesi için gelişmiş ülkelerin sanayileşme ve üretime odaklandığından bahsedilmiştir. Doğan, ekolojik dengenin bozulduğunun 1960’larda farkına varıldığını, 1970’lerde ise çevreye zarar vermeden üretim yapılabileceği fikrinin tartışılmaya başlandığını belirtmiştir.
Doç. Dr. Murat Doğan, kitap bölümünde şu ifadeleri kullanmıştır;
“Tüm bu tartışmalar sonucu, ekosistem sorunlarının bütüncül bir bakış açısıyla ele alınması gerekliliği anlaşılmıştır. İnsan ve doğa arasında iyi bir dengenin ve uyumun oluşturulması, doğal kaynaklara zarar vermeden bilinçli üretim ve tüketiminin sağlanması ve gelecek nesillerin gereksiniminin karşılanmasına olanak sağlayacak planların oluşturulmasının olmazsa olmaz olduğuna karar verilmiştir. Tüm bu problemlerin çözümü de sürdürülebilir modellerde saklıdır. Günümüzde trend olan yeşil mutfak kavramı turizm ve yiyecek – içecek sektöründe sürdürülebilirlik gastronomi modellerinin en önemlilerinden biridir. Bu bölümde enerji kullanımını azaltmayı, geri dönüştürülmüş veya hızla yenilenebilir kaynaklardan yapılan malzemeleri kullanmayı ve düşük çevresel etkiyi hedefleyen yeşil mutfak hareketi açıklanacaktır. Ayrıca sürdürülebilirlik ve gastronomi kapsamında sürdürülebilirlik konularına değinilecektir.”
Bölüm yazarlığı için Doç. Dr. Murat Doğan’ı tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak 2024-2025 Güz Dönemi’nde Kariyer Merkezi desteği ile düzenlenen Kariyer Danışmanlığı Etkinliği ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden Arş. Gör. Merve Karadaban, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, Mimarlık (İngilizce) ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Endüstri 5.0 ve Mimarlık” başlıklı söyleşi, 6 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde “Orman Lezzetleri” ile açık havada farklı pişirme teknikleri üzerine uygulamalı şekilde gerçekleştirilen ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın yeni makalesi yayınlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü, sektörle olan bağlarını daha da güçlendirmek amacıyla yeni dış paydaşını büyük bir memnuniyetle karşıladı. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nin iş birliğiyle ilk kez düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilirlik Kısa Film Festivali, üç günlük yoğun ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) genelinde geçtiğimiz hafta, 25-27 Kasım 2024 tarihleri arasında Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) denetimleri gerçekleşti. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ...