“Orman Lezzetleri ile Açık Ateşte Pişirme Teknikleri” Etkinliğinin İkincisi Gerçekleştirildi!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde “Orman Lezzetleri” ile açık havada farklı pişirme teknikleri üzerine uygulamalı şekilde gerçekleştirilen etkinliğin ikincisi düzenlendi!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde “Orman Lezzetleri” ile açık havada farklı pişirme teknikleri üzerine uygulamalı şekilde gerçekleştirilen etkinliğin ikincisi düzenlendi!
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Çağkan Güner’in “GMS321 Soslar ve Çorbalar” dersinde, “Orman Lezzetleri” sayfasının kurucuları Çağatay Mutlu ve Murat Akay’ın katılımıyla “Açık Ateşte Pişirme Teknikleri” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik, 21 Aralık tarihinde, C Blok mutfağı ve bahçesinde öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti. Saat 10:00’da başlayan etkinlik 17:00’ye kadar devam etti.
Ders kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilerimiz etkinlik öncesinde yoğun bir çalışmayla ön hazırlık yaptılar. Hazırlıkların ardından uygulama aşamasına geçilen etkinlikte öğrenciler, özel bir teknikle yapılan hamburger, brioche ekmeği, işkembe çorbası, kelle çorbası, dana dil füme gibi ürünlerin yapımını baştan sona tüm aşamaları ile deneyimlediler. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, açık ateşte pişirme uygulamasının yanında bir de söyleşi gerçekleştirildi. Katılımcılar söyleşide kamp hikâyelerini, doğada ateş yakma teknikleri, odun tipleri, doğanın kuralları, doğaya saygı, mantar tipleri, pişirme teknikleri ve kullanılan araç-gereçler hakkında bilgileri öğrencilere aktardılar. Çağatay Mutlu ve Murat Akay değerli tecrübelerini 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizle paylaşarak keyifli bir etkinliğe imza attılar. Etkinlik alanına doğada mutfak haline gelen özel donanımlı araçları ile gelen katılımcılar, araçlarını da kısaca öğrencilere tanıttılar. Etkinliğin her aşamasında öğrencilerimiz hem mutfakta hem söyleşi alanında hem de bahçe kısmında yoğun bir gün geçirdiler.
Etkinlik bitişinde yapılan ürünlerin tatlarına bakan öğrencilerimiz, katılımcılar ile soru-cevap yaparak ilerideki çalışma yaşamları için notlar tutup değerli bilgiler edindiler. Son olarak ise katılımcılar ile hatıra fotoğrafı çekilmesi ile birlikte etkinlik sonlandırıldı.
Değerli bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşan Çağatay Mutlu ve Murat Akay’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.