Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

“Mirasın İzinde” sosyal sorumluluk projesinin ilk etabı tamamlandı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen “Mirasın İzinde: İstanbul’un Kültürel Zenginliklerini İGÜ ile Geleceğe Taşıyoruz” başlıklı sosyal sorumluluk projesinin ilk etabı tamamlandı.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden Arş. Gör. Gökçe Uzgören ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay’ın yürütücü olarak yer aldığı, “Mirasın İzinde: İstanbul’un Kültürel Zenginliklerini İGÜ ile Geleceğe Taşıyoruz” sosyal sorumluluk projesinin ilk etabı gerçekleştirildi.

İlk etapta, İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki pasajları mercek altına aldıkları bir teknik gezi gerçekleştiren proje ekibi, ikinci etapta Beyoğlu’ndaki müze olmuş binaları ziyaret edecek. Üçüncü etapta ise ilk iki etapta gerçekleştirilen gezilerde çekilmiş fotoğrafların yer aldığı bir kültürel miras kitapçığı hazırlanacak.

“Mirasın İzinde: İstanbul’un Kültürel Zenginliklerini İGÜ ile Geleceğe Taşıyoruz” başlıklı sosyal sorumluluk projesi İstanbul'un kültürel mirasını koruma ve tanıtma amacıyla planlanmıştır. Proje sonunda bir çıktı olarak elde edilecek olan kültürel miras kitapçığı, İstanbul’un kültürel değerlerine ilişkin teorik bilgiler ve hem arşivden hem de güncel görseller ile alanda çalışma yapan kişilere, öğrencilere, turistlere kısa ve öz bilgiler sunacaktır.