Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 “100. Yıl Türk Mutfağı” etkinliği gerçekleştirildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından “100. Yıl Türk Mutfağı” etkinliği gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından “100. Yıl Türk Mutfağı” etkinliği gerçekleştirildi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Revşen Akay’ın “GMS312 Türk Mutfağı II” dersinde, Şef Ramazan Tahsin Bulut’un da katılımlarıyla 8 Mayıs Çarşamba günü “100. Yıl Türk Mutfağı” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik, C Blok mutfağı ve C Blok mutfağı bahçesinde dersi alan öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Saat 13:00’de başlayan etkinlik saat 14:30’ a kadar devam etti.

Etkinlik kapsamında, Türkiye’nin önde gelen tanınmış lezzetlerinden Türk Mutfağı'nın mihenk taşı olan başlıca yemeklerimiz: zeytinyağlılar, kuru dolma, kuzu çevirme, çorba ve sütlaç, irmik helvası gibi tatlılar hazırlandı. 7 Mayıs günü öğrenciler, dersin hocası ve konuk şef tarafından hazırlıkları yapılan ürünler 8 Mayıs günü pişirilerek ikram edildi.

Etkinliğe İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Genel Sekreter ve Gastronomi Bölümleri Koordinatörü Doç. Dr. Serdar Çöp, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Doğan başta olmak üzere diğer fakültelerden de dekan ve dekan yardımcıları katılım sağladı.

Etkinlik, dersin hocası Öğr. Gör. Revşen Akay’ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin konuşmasını yaparak katkılarından dolayı Şef Ramazan Tahsin Bulut’a plaketini takdim etti. Ardından öğrenciler tarafından hazırlanan ikramlar dağıtılarak tadım gerçekleştirildi. Tadım devam ederken etkinliğe bir yandan canlı müzik eşik etti. Tüm ürünlerin tadımı gerçekleştirildikten sonra etkinliğimiz sonra erdi.
 
Hazırladıkları lezzetli ikramlar ve bu güzel etkinlik için değerli öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.


Haberler

Tüm Haberler