Merhaba arkadaşlar,

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ile İç Mimarlık Bölümleri olarak “Yaşam Alanlarımızda Hep Birlikte: Çevremizdeki Kedi & Köpek Evleri Tasarlayalım!” başlıklı sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Bu sosyal sorumluluk projesinin temel amacınıyalnızca insanların değil hayvanların da barınma ihtiyacına dikkat çekmek konusunda kolektif bir bilinç oluşturmak” olarak özetleyebiliriz. Bu amaç ile sizlerden çevremizdeki patili dostlarımızın barınabilmesi için kedi ve köpek evleri tasarlamalarını bekliyoruz. Proje tamamen çevrimiçi ortamda sürdürülecek. Bitiminde ise ortaya çıkan tasarımlar ile bir online sergi düzenlenecek. Bu serginin de Arkitera, Mimarizm, XXI gibi mimarlık ve tasarım platformlarında haberinin paylaşılmasını planlıyoruz (detaylı eylem planını aşağıda paylaşılmıştır).

Sosyal sorumluluk projesine katılmak isteyen arkadaşlarımız 8 Şubat 2021 tarihine kadar “isim soyisim, öğrenci numarası, bölüm, sınıf bilgileri ve projeye katılma nedenlerini 50-100 kelime ile açıklayan bir metni” içeren bir Word dosyasını da ileterek bize e-mail atabilirler (e-mail’de alıcı kısmına şu mail adreslerinin tümünü yazmanızı rica ediyoruz: guzgoren@gelisim.edu.tr , tozturk@gelisim.edu.tr , mkaradaban@gelisim.edu.tr , emutlu@gelisim.edu.tr).

25 Ocak-8 Şubat: Proje çağrısına çıkılması, bölüm web sitesi ve öğrenci Whatsapp gruplarında öğrencilere duyurulması
9 Şubat-10 Şubat: Proje ekibinde yer alacak öğrencilerin belirlenmesi
11 Şubat-12 Şubat: Proje ekibinde yer alan öğrenciler için proje hakkında bilgilendirme yapılması
13 Şubat-23 Şubat: Projede yer alan öğrencilere tasarımlarını geliştirmeleri için zaman verilmesi
24 Şubat-2 Mart: Tasarımların jüri tarafından değerlendirilmesi
3 Mart-13 Mart: Jüri sonrası revizyonların yapılması ve tasarımların son haline gelmesi
14 Mart-23 Mart: Tasarımların teknik çizimlerini içeren paftaların çevrimiçi  sergilenmesi
24 Mart-31 Mart: Serginin Arkitera, Mimarizm, XXI gibi mimarlık ve tasarım platformlarında haberinin paylaşılması

Başvurularınızı 8 Şubat’a kadar bekliyoruz. Görüşmek üzere!

etkinlik