Mars 2050: Yaşam Alanı Fikir Yarışması

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Teknik Üniversitesi ortaklığı ile düzenlenen "MARS 2050: Yaşam Alanı Fikir Yarışması"na başvuru için son tarih 1 Nisan 2020.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Teknik Üniversitesi ortaklığı ile düzenlenen "MARS 2050: Yaşam Alanı Fikir Yarışması"na üniversitelerin İç Mimarlık Programı'nda eğitim gören öğrenciler de katılabilmektedir.

ULUSAL ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASINA KATILABİLECEK ÖĞRENCİLER VE
İLGİLİ BÖLÜMLER:

Yarışma tüm üniversite öğrencilerine açık olmakla birlikte, Türkiye’de aktif eğitim yapan Devlet veya
Vakıf Üniversitelerindeki; “Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı ve
Endüstri Ürünleri Tasarımı” bölümlerinden lisans ve ilgili diğer ön lisans öğrencilerinin katılması
veya ekiplerde yer alması yarışmanın bir yaşam alanı vizyonu hedeflemesi itibariyle tavsiye
edilmektedir.
____________________________________________________________________________

KONU: Türkiye Uzay Ajansının 13/12/2018 tarihinde kurulması ve tasarım okullarında aşırı zorluklar içeren Mars gibi yeni nesil vizyon ve projelendirme sahalarında, zorlayıcı iç ve dış koşullarda, ve diğer gök cisimlerinde ortam, kaynak ve yaşam alanı ihtimalinin araştırılması, tasarımı ve inşası üzerine yeni gelişen faaliyet alanına ürün verilmesi yönünde öğrenci ve profesyonel kategorilerde ulusal fikir yarışması düzenlenmesi hedeflendi.

YARIŞMA ÖDÜLLERİ: Yarışma öğrenci ve profesyonel iki kategoride yürütülecek olup aşağıda belirtilen miktarlarda Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından toplam 30.000 TL nakit ödül verilecektir.

ÖĞRENCİ KATEGORİSİ ÖDÜLLERİ

1 ADET EŞİT BAŞARI ÖDÜLÜ 1.500 TL / EKİP + SERTİFİKA / kişi

TOPLAM 6 ÖDÜL 9000 TL

Yarışma şartnamesine ulaşmak için tıklayınız.