Grafik Tasarımı Bölümü Özel Yetenek Sınavı, Günü ve Saati Hakkında

İstanbul Gelişim Üniversitesi Grafik Tasarımı bölümü özel yetenek sınavları gün ve saatleri belirlendi. Yüz yüze özel yetenek sınavları 2 Ekim cuma günü saat 14.00'te, Güzel Sanatlar Fakültesi (E Blok), 205 numaralı çizim atölyesinde; uzaktan(online) sınav ise 1 Ekim perşembe günü Perculus sanal sınıf üzerinden gerçekleşecektir.

Adaylar ön kayıt sisteminde yer alan 'başvuru takibi' sayfasında sınava katılmaya hak kazandıklarını görmeleri durumunda belirtilen tarihte yetenek sınavına girebilirler. Aday öğrencilerin, yüz yüze sınava girerken sınava giriş belgesi ve nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurması gerekmektedir.

Özel yetenek sınavı, COVID-19 pandemisi nedeniyle, yüz yüze ve uzaktan(online) olmak üzere iki şekilde gerçekleştirilecektir. Yüz yüze sınav, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde yapılacaktır. Adaylar sınav salonuna ateş ölçümleri yapılarak alınacaktır. Adaylar ve sınav görevlileri, sınav süresince maske kullanacaktır.

Uzaktan(online) sınavla ilgili bilgi ön kayıt ekranında yer almaktadır.

Yetenek sınavı iki oturumdan oluşmaktadır. Birinci oturum ağırlıklı olarak gözleme dayalı ve günlük kullanım eşyalarından oluşan bir düzenlemenin bakarak çizimine, ikinci oturum ise imgesel ağırlıklı ve adayın kendisinin çizmeyi tercih edeceği bir içerikten oluşacaktır. Malzeme olarak kurşun kalem ve kâğıt kullanılacaktır ve üniversitemiz tarafından adaylarımıza verilecektir. Çalışma boyutu 35x50 santimetredir.

Daha fazla bilgi almak için gsf@gelisim.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.