2019-2020 Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuruları

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı kurumiçi ve kurumlararası yatay geçiş başvuruları 10 Şubat 2020 Pazartesi gününe kadar devam ediyor.

Öğrencilerin, kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanları ile geçmek istedikleri yükseköğretim programlarının merkezi yerleştirme puanını sağlamaları şartıyla ön lisans veya lisans programlarına geçişi, yatay geçiş olarak adlandırılıyor. Yatay geçişler YÖK’ün “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine göre yapılıyor.

Başvuru için gerekli belgeler ve yatay geçiş kontenjanları hakkında bilgi almak için tıklayınız.