Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Radyo Televizyon ve Sinema





 Tam burslu öğrencilerle “Nasıl akademisyen olurum?” etkinliği gerçekleşti


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tam burslu öğrencilerine yönelik “Nasıl Akademisyen Olurum?” başlıklı etkinlik düzenledi.


Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, tam burslu öğrencilerinin sektörel ve akademik kariyer yolculuklarında onlara mentörlük yapmayı desteklemektedir. Her yıl tam burslu öğrencilere yönelik düzenlenen etkinliklerde, tam burslu öğrencilerin üniversite ve bölüm etkinliklerinde görev almaları, paydaşlık görüşmelerine katılmaları, kariyer yolculuklarını planlama konusunda rehberlere ulaşmaları konusunda öğrenciler yönlendirilmektedir.
 
“Sektörel ve Akademik Üretimlerin Bir Arada Olması Bir Artı”

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde tam burslu öğrencilere yönelik, akademik kariyer olasılıklarına ve planlarına ilişkin bilgilendirme yapmak amacıyla “Nasıl Akademisyen Olurum?” başlıklı etkinlik düzenlenmiştir. Etkinliği Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan yönetmiştir. Tam burslu öğrencilerle buluşan Doğan, kariyer planlarını dinlemiş; kariyer planlamalarına dahil edebilecekleri akademik kariyere dair bilgilendirmeler yapmıştır. Öğrencilerin sektörde ve akademide işlerini paralel yönetebileceklerini; aynı anda üretim yapmalarının akademik hayatları için de bir artı olduğunu dile getiren Doğan, akademik kariyer düşündükleri takdirde sırayla geçmeleri gereken aşamaları öğrencilerle paylaşmıştır.

Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, akademisyenin ne iş yaptığını, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, doktor öğretim üyesi, doçent, profesör, dekan, rektör gibi tanımlamaların karşılıklarını ve görev tanımlarını, yüksek lisans ve doktora eğitimi süreçlerini, tez yazma aşamalarını, girilmesi gereken sınavları ve alınması gereken puanları öğrencilerle paylaşmıştır. Doğan, sürekli öğrenmekten ve öğretmekten mutlu olacağını düşünen, okumayı ve araştırmayı seven, sorgulayan bireylerin akademik kariyerlerinde başarılı kimseler olacaklarını dile getirmiştir. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Doğan, kendi akademik yolculuğundan da söz etmiştir.

Etkinlik bitiminde, öğrencilere eğitim öğretim süreçlerinde proje yazma, projelere dahil olma, etkinlik ve organizasyonlarda görev alma gibi sosyal ve akademik bir girişkenliğe sahip olmalarını önermiştir. TUBİTAK projelerinden söz eden Doğan, öğrencilere araştırmak istedikleri konular olduğunda bir proje yazma deneyimi yaşamalarını tavsiye etmiştir. Bölümdeki tüm öğretim üyelerinden danışmanlık alabileceklerini belirten Doğan, soruları yanıtladıktan sonra etkinliği sonlandırmıştır.

Katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.