Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı








 İç Mimarlık ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri Tasarım Fest ’21 Kapsamında Söyleşi Gerçekleştirildi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından organize edilen Tasarım Fest ’21 Kapsamında İç Mimarlık Bölümü ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri ,“Kentsel Deneyimin Takometresi: İletişim Teknolojileri ve Konumsal Medya Araçları “ söyleşisini, “Bizce İstanbul Projesi Üzerine: Nasıl Başladık, Neler Yapıyoruz?” söyleşisini, “Bizce İstanbul #EvindeÖğren Sergisi !” sergisini ve “Yaşam Alanlarımızda Hep Birlikte” Sosyal Sorumluluk Projelerini düzenlemiştir.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından organize edilen ve  5-6-7 Mayıs 2021  tarihlerinde gerçekleştirilen Tasarım Fest ’21’te İç Mimarlık ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri, “Kentsel Deneyimin Takometresi: İletişim Teknolojileri ve Konumsal Medya Araçları” ve “Bizce İstanbul Projesi Üzerine: Nasıl Başladık, Neler Yapıyoruz”  başlıklı iki söyleşi ve Bizce İstanbul Ekibi’nin “#Evindeöğren” başlıklı içerik serilerinden oluşturdukları bir sergi düzenledi. Etkinliklerin içerikleri ise şu şekilde:

Beykent Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Melis Oğuz’un katılımı ile “Kentsel Deneyimin Takometresi: İletişim Teknolojileri ve Konumsal Medya Araçları” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. 5 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:00’da başlayan söyleşinin moderatörlüğünü Arş. Gör. Gökçe Uzgören üstlendi. Söyleşi, Arş. Gör. Gökçe Uzgören’in Dr. Öğr. Üyesi Melis Oğuz’un eğitim hayatı ve akademik kariyerinden kısaca bahsetmesi ile başladı. Toplam 75 dinleyicinin yer aldığı söyleşide Dr. Öğr. Üyesi Melis Oğuz; dijitalleşen dünyada konumsal medya araçları, iletişim teknolojilerinin gelişimi ve bu gelişmelerin bireylerin mekân algısı üzerindeki etkileri ile mekân çalışmalarındaki yeni yönelimlere ilişkin bir anlatı gerçekleştirdi. Söyleşi, Dr. Öğr. Üyesi Melis Oğuz’un anlatımının ardından Katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından söyleşi son buldu.

melisoğuz


Bizce İstanbul Projesi ekibinden Seray Nisa Yavuz ve Ahmet Taha Demirci’nin katılımı ile “Bizce İstanbul Projesi Üzerine: Nasıl Başladık, Neler Yapıyoruz?” başlıklı söyleşisi  6 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:00’da başladı ve moderatörlüğünü Arş. Gör. Eliz Mutlu üstlendi. Toplam 89 dinleyicinin yer aldığı söyleşi Seray Yavuz ve Ahmet Taha Demirci’nin kendilerini tanıtmalarıyla başladı. Ardından Arş.Gör Eliz Mutlu’nun sorularını yöneltmesi ile devam etti. Öncelikle Bizce İstanbul Projesi’nin çıkış noktasından bahsederek söyleşi başladı. Projenin çıkı noktasının Dr.Öğr.Üyesi Pelin Aykut’un Sanat Tarihi Dersi kapsamında yapılan projeler ve ders kapsamında yapılan projelerden çıkışla gerçekleştiğini belirten Seray Yavuz, Dr.Öğr.Üyesi Pelin Aykut’un desteklerinin ve güvenin bu projeye başlarken çok değerli olduğunu vurguladı.
Söyleşinin devamında, projeye başlarken hedeflerini ve da daha sonra karşılarına çıkan pandemi süreci engeliyle birlikte hedeflerinin nasıl değiştiğinden şu şekilde bahsettiler, Projeye başlarken vloglar çekerek İstanbul’un bilinmeyen yönlerini, değerlerini paylaşmayı hedeflediklerini ifade ederken pandemi süreciyle birlikte vlog çekemediklerini ve içeriklerini instagram üzerinden üretmek zorunda kalarak farklı bir sosyal mecraya geçmek zorunda kaldıklarını belirtti. İçeriklerinin bu değişime uygun olarak ilgilerini çeken serileri oluşturarak devam ettiklerini belirtti. Arş. Gör. Okan Kırbacı, Arş. Gör. Gökçe Uzgören, Arş. Gör. Merve Karadaban yönelttikleri sorular ve cevapları ile oturum sona erdi.

bizce
 

Festival kapsamında,  Bizce İstanbul Projesi ekibi pandemi sürecinde hazırladıkları #Evindeöğren serisinin araştırmalarından bazılarına yer verdikleri sergi çalışmaları Tasarım Fest kapsamında Artsteps platformunda izleyiciler ile buluştu.
Bizce İstanbul Ekibi sergi ile ilgili şunları ifade etti, “Tasarım Fest’21 bünyesinde ‘’Dijitalizm’’ temasında buluştuğumuz bu etkinlikte, Bizce İstanbul Proje Ekibi olarak bir online sergi açmaktan mutluluk duyuyoruz. Sergimizde yer alan işler, 1 senedir pandemi koşullarında keyifle ürettiğimiz serilerden oluşuyor. #EVİNDE ÖĞREN serimizde İstanbul’un simge eserlerine ait rivayetler ve tarihçelerinden bahsettik. Bu seride ekibimizden İç Mimarlık öğrencileri Seray Nisa Yavuz ve Ahmet Taha Demirci yer aldı. İlgi çekici olduğuna inandığımız, bizi büyüleyen bilgilerle karşılaştık ve bu sebeple serimizin sergide yer almasını istedik. Bir diğer serimiz ‘’İstanbul’a Dair Notlar’’ ise ekibimizden İletişim ve Tasarımı bölümünden Simge Irmak Arbaç’a ait. İstanbul’a dair pek duyulmamış birçok detay bilgiyi takipçilerimize sunduk ve oldukça keyif aldık. Bizi epey besleyen serilerden biri oldu. ‘’İstanbul’dan Haberler’’ serimizde de ekibimizden İç Mimarlık öğrencileri Seray Nisa Yavuz ve Ahmet Taha Demirci yer aldı. İstanbul’un tarihi, restore edilmeyi bekleyen yapılarına ilişkin haberleri derledik, yapıların öykülerine de göz atma fırsatı yakaladık. Bu anlamda yine hem keyifli hem bilgilendirici bir seriyi daha tamamlamış olduk ve sergide yer verdik. Zaten yola çıkarken de ekipçe mottomuz ‘’İstanbul’a her yönden bakabilmek’’ olduğundan serilerimizle pandemi sürecine rağmen bu mottoyu sürdürdük. Sergide keyifle gezmeniz dileklerimizle.“

sergi

“Yaşam Alanlarımızda Hep Birlikte” Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında ise 5 ve 6 Mayıs’ta saat 21:00 de düzenlenen toplantılar ile birlikte öğrencilerin projeleri üzerinde çalışıldı. Öğrenciler yaşadıkları çevrelerdeki kedi ve köpekler için korunaklı yaşam alanları tasarımlarıyla kritikler aldılar. Projeler festival sonrasında sergilenmek üzere tasarım aşaması devam etmektedir.

Tasarım Festivali kapsamındaki tüm etkinliklerdeki konuklarımıza ve katılımcılarımıza katkıları için çok teşekkür ederiz.