Yeni makalesinde, çevresel sorunlara odaklanan geleneksel yaklaşımlara eleştirel bir bakış olarak rejeneratif tasarımın önemini belirten Dr. Öğr. Üyesi Hande Apak, "sorunu potansiyele dönüştürme" kavramını tartışmaya açıyor. Makalede, bozulmuş çevrelerin yenilenmesi ve potansiyellerinin değerlendirilmesi bağlamında, terk edilmiş sanayi alanları (AIA) ele alınıyor. Bu alanların farklı ölçeklerde ekolojik, sosyolojik ve ekonomik bozulmalara sahip olduğuna değinirken, bu bölgelerin yenilenmesiyle ekolojik ve kültürel miras, sosyal değerler gibi önemli kazanımlar sağlanabileceğini ifade ediyor.
Dr. Öğr. Üyesi Hande Apak’ın çalışmasında, rejeneratif tasarım ve yenileme projelerinin analiz edilerek, bu projelerin toplum ve profesyonellerin koordineli bir ortaklık içinde nasıl başarıyla yönetildiği inceleniyor. Makalede, özellikle kahverengi alan (BF) bağlamında terk edilmiş sanayi alanlarının yenilenmesinde sistematik bir yaklaşımın eksikliğinin literatürde bir boşluk olarak görüldüğü belirtiliyor. Bu kapsamda değerli hocamız tarafından ele alınan konu rejeneratif tasarım süreci çerçevesinde incelenmiştir.
Dr. Öğr. Üyesi Hande Apak’ın bu önemli çalışması ve litaretüre olan katkısı ile gurur duyuyor, kendisine başarılar diliyoruz.