Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce)








 Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin 4.Uluslararası Sanat ve Estetik Sempozyumu ve Sergisi’ne katıldı.


Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin bildiri ve fotoğraf çalışması ile 4. Uluslararası Sanat ve Estetik Sempozyumu ve Sergisi’ne katılmıştır.


İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin, ‘’Fabrikadan Otele: Ticarethanelerde Dönüşüm Projesi İncelenmesi - From Factory to Hotel: Investigation of Transformation Project in Businesses” başlıklı bildirisi ve “Gölge” isimli fotoğraf çalışması ile 4. Uluslararası Sanat ve Estetik Sempozyumu’na ve sempozyum kapsamında düzenlenen uluslararası karma sergiye katılmıştır. 27-28 Kasım 2021 tarihleri arasında online katılım ile gerçekleşen sempozyumda; sanat ve estetik alanında uluslararası alandaki yeni tartışmaların ortaya konulması, bu tartışmaların akademide uygulanabilir hâle gelmesi, en son tekniklerin sempozyumda sunulabilir olması, zengin içerikli tartışmalar ve görüş alışverişinin yapılması, farklı disiplinlerde çalışan bilim insanlarını bir araya getirmek, kendi alanlarına ilişkin çalışmaları paylaşma ortamı sunmayı ve disiplinler arası çalışma fırsatları oluşturmayı hedeflenmiştir.
Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin, sempozyuma katıldığı ve fabrika yapılarındaki yeniden işlevlendirme çalışmalarına odaklanan bildiri çalışması ile ilgili düşüncelerini şu şekilde paylaşmıştır:
“Kentte kalan eski sanayi mekânının dönüştürülmesi sırasında ortaya çıkan turistik yapıyo estetik kaygılar çerçevesinde incelemek tarihin korunması açısından oldukça önemlidir. Bilindiği gibi, şehir içinde kalmış endüstriyel yapılar; üretim sistemleri ve teknolojisindeki değişiklikler, kirlilik faktörleri ve diğer ekonomik nedenlerle terk edilmiştir. Kentte kalan bu atıl yapılar zamanla kentsel yaşama kazandırılması hedeflenerek kentsel dönüşüm araştırmalarına konu olmuştur. Bu çalışmaların bir ürünü de fabrikadan dönüştürülen bir otel yapısı olarak kendini göstermiştir. Araştırmanın materyalini, 19. yüzyılın sonlarında özellikle İtalya'nın liman bölgelerinde, un değirmenlerinin ticari üretim ve depolanmaya olanak sağlayan un fabrikası yapısı oluşturmaktadır. Dönüşen yapılarda önemli olan, geleneksel konumunu, kompozisyonunu, dengesini ve çevre ile bağlantısını bozmadan binanın işlevini yeniden canlandırmasıdır. Bunun paralelinde de araştırma sonucunda tarihi yapıların nasıl daha etkin ve verimli hâle getirilebileceğine dair bir sonuca varılmaktadır.”
Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin’in sempozyum kapsamında düzenlenen uluslararası karma sergide sergilenen “Gölge” isimli fotoğraf çalışması:

4. Uluslararası Sanat ve Estetik Sergi Kataloğu’na ulaşmak için TIKLAYINIZ.
https://kayit.sanatveestetik.com/files/sanat2021/sanat4_sergi_katalog.pdf
Öğretim elemanımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.