Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce)








 Arş. Gör. Eliz Mutlu Yüksek Lisans Tez Savunmasını Gerçekleştirdi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Eliz Mutlu’nun “Bir Tasarım Stratejisi Olarak “Pop-Up” ve Mekânsal Uygulamaları” başlıklı yüksek lisans tezinin değerlendirildiği jüri gerçekleşti.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Eliz Mutlu “Bir Tasarım Stratejisi Olarak “Pop-Up” ve Mekânsal Uygulamaları” başlıklı yüksek lisans tezinin değerlendirildiği jüri gerçekleşti.
Arş. Gör. Eliz Mutlu’nun Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, İç Mimarlık Ana Sanat Dalı’nda tamamladığı tez çalışmasının danışmanlığını Doç. Özge Kandemir üstlendi. Pop-up kavramı, kavramın tarihsel süreci ve mekânsal uygulamalarının yer aldığı “Bir Tasarım Stratejisi Olarak  “Pop-Up” ve Mekânsal Uygulamaları” başlıklı tezini tamamladı.

2 Şubat 2022 saat 10.00’da online olarak Mergen platformu üzerinden gerçekleşen jürinin üyeleri ise Eskişehir Teknik Üniversitesi, İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Buğru Han Burak Kaptan, Eskişehir Teknik Üniversitesi öğretim elemanı Doç. Özge Kandemir ve İstanbul Gelişim Üniversitesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin oldu.
Jüri,  öncelikle Arş. Gör. Eliz Mutlu’nun tez sunumunu gerçekleştirmesi ile başladı. Tez sunumunun ardından, jüri üyeleri sırayla öneri ve eleştirilerini iletti, üyeler aralarında sonuç kararını vermek üzere görüştü. Görüşmenin sonucunda jüri üyelerinden Prof. Buğru Han Burak Kaptan, tez çalışmasının oy birliği ile başarılı bulunduğunu açıkladı.

Arş. Gör. Eliz Mutlu’nun konu ile ilgili görüşleri şu şekildedir:

“Gerçekleştirdiğim tez çalışmam kapsamında, günümüz toplumunun kültürel ifadesi haline gelen Pop-up kavramı, tasarım alanları ve mekân tasarımına etkilerini incelenerek ticari yapılar, kültür yapıları ve kamusal alanlarda açığa çıkan mekânsal uygulama örnekleri ile desteklenmiştir. Tez sürecim boyunca danışmanım sayın Doç. Özge Kandemir ile birlikte yüz-yüze ve online olarak yoğun çalışmalar geçekleştirdik. Öncelikle bu süreçteki desteği ve özverisi için, tez danışmanım Doç. Özge Kandemir’e, jüriye katılan ve değerleri görüşleri ile tezime katkı sağlayan Prof. Buğru Han Burak Kaptan’a ve Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin’e teşekkürlerimi sunmak istiyorum.”
Arş. Gör. Eliz Mutlu’yu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.